Πολιτικη & Οικονομια

Θεμιστοκλέους: Στο 65% οι πλήρως εμβολιασμένοι ενήλικες

Μειωμένα τα νούμερα των εμβολιασμών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός
Εμβολιασμός © Eurokinissi

Για τα μειωμένα νούμερα των εμβολιασμών μίλησε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μίλησε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε αναφορά στη μείωση των εμβολιασμών, κάτι που οφείλεται όπως εξήγησε στο ότι «βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού».

Στη συνέχεια, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των νέων ηλικίας 18-24 ετών, υπογραμμίζοντας πως «συνεχίζουμε να έχουμε περίπου 20.000 ραντεβού την ημέρα» και πρόσθεσε:

«Περίπου 5 εκατομμύρια συμπολίτες μας είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι κατά της COVID-19, σημείωσε, κάτι που μεταφράζεται σε μία κάλυψη περίπου 65% του ενήλικου πληθυσμού. Ειδικά οι άνω των 50 ετών πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν, προκειμένου να ενισχυθεί το τείχος ανοσίας».

Για τον εμβολιασμό μέχρι και στις διακοπές συμπλήρωσε πως «υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα εμβολίων σε πολλά σημεία της επικράτειας. Όσοι βρίσκονται σε διακοπές μπορούν να κάνουν τη 2η δόση του εμβολίου εκεί που παραθερίζουν».

Ακόμα, υπενθύμισε ότι «την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών, με τη συγκατάθεση των γονέων. Ο εμβολιασμός παιδιών κάτω των 12 ετών, δεν έχει ενταχθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, καθώς δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση από τις ευρωπαϊκές υγειονομικές Αρχές».

Τέλος, αναφερόμενος στους αντιεμβολιαστές, είπε πως «στην Ελλάδα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μην έχουμε ένα καλά οργανωμένο αντιεμβολιαστικό κίνημα». Άφησε αιχμές κατά ορισμένων ιατρών που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, λέγοντας πως «στην Ιατρική υπάρχουν κανόνες και πρέπει να ακολουθούνται».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.