- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μητσοτάκης: Ξεπεράσαμε τα 5 εκατομμύρια των πλήρως εμβολιασμένων
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετέχουν στην εκστρατεία εμβολιασμού είπε ο πρωθυπουργός
Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ότι ξεπεράσαμε τα 5 εκατομμύρια των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών στη χώρα.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο της κυβέρνησης για την εκστρατεία εμβολιασμού και έγραψε τα εξής: «5 εκατομμύρια συμπολίτες μας είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συμμετέχουν στην εκστρατεία εμβολιασμού, τους υγειονομικούς, τις Ένοπλες Δυνάμεις, και σε κάθε μία και κάθε έναν που συμβάλλει σε αυτή την μεγάλη εθνική προσπάθεια».
Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αποκάλυψε με tweet που έκανε από τον επίσημο λογαριασμό του, ότι η εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα προχωρά με γοργούς ρυθμούς και σήμερα θα συμπληρωθούν 5 εκατομμύρια πλήρεις εμβολιασμοί.
Σκέψεις για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε πως σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων στην περίπτωση που σημειωθεί έκρηξη κρουσμάτων και πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από το φθινόπωρο.
Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στην εστίαση, χωρίς όμως να υπάρχουν αποφάσεις. Για τους εκπαιδευτικούς, ο πρωθυπουργός το ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ότι θα υποβάλλονται σε συχνά εργαστηριακά τεστ οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί προκειμένου να εισέλθουν στις τάξεις τους.
Επιπλέον, αναμένεται να υποχρεωθούν σε εμβολιασμό οι ένστολοι όλων των κατηγοριών καθώς και οι εργαζόμενοι σε κρίσιμες υποδομές και ειδικότερα όσοι απασχολούνται στην ενέργεια, την ύδρευση, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Υποχρεωτικός θα γίνει ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού και για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις 23 Αυγούστου, οπότε και θα επαναλειτουργήσει η Βουλή μετά τη θερινή ανάπαυλα.
Τέλος, συμπλήρωσε πως «στους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, έτσι όπως είναι η κατάσταση, θα μπαίνουν και μετά το φθινόπωρο μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες. Αυτή φαίνεται ότι θα είναι η συνταγή».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αιολικά και ηλιακά ξεπέρασαν τα ορυκτά καύσιμα – Ισχυρή ελληνική παρουσία, άνοδος φυσικού αερίου
Στο Ζάγκρεμπ ο πρωθυπουργός για τη συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ
«Ένας πολύτεκνος που παίρνει 1.800 ευρώ, σήμερα θα δει 300 ευρώ αύξηση στον λογαριασμό του» αναφέρει ο υπουργός
«Πρέπει να δούμε τί πήγε λάθος για να μην επαναληφθεί» τόνισε με ανάρτησή του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα
«Δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει και με μήνυσε 10 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Στο τραπέζι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολιτικών και οικονομικών προκλήσεων
Πλειοψηφία υπέρ συνεργασιών, αποκλεισμού ΝΔ και προκριματικών – Τι δείχνει η Opinion Poll για το Dnews
Στο 13,4% το μισθολογικό χάσμα το 2022 και το 2024, στο 13,6% το 2023 – Πρωτιά στην Ενημέρωση και Επικοινωνία
Το νέο αεροδρόμιο Καστελίου θα υποδέχεται υπερδιπλάσιες πτήσεις – Υπεγράφη η σύμβαση αεροναυτιλίας
Ενιαίο μήνυμα μνήμης και κυριαρχίας για τα Ίμια – «Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο»
Γιατί η εξήγηση περί τρολαρίσματος είναι πιο πειστική
Ο υπουργός Άμυνας για Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και Σαχέλ στην παρουσίαση βιβλίου στο Σαρόγλειο Μέγαρο
«Αν δω ότι μπορώ να βοηθήσω σε συγκλίσεις για την πατρίδα μου θα το κάνω» είπε ο πρώην υπουργός
«Γνωρίζω ένα πρώιμο κομμάτι της ιστορίας αρκετά καλά» ανέφερε ο υπουργός
ΟΗΕ, Κυπριακό, ελληνοτουρκικά και Λιβύη στο επίκεντρο της ελληνικής διπλωματίας στη Νέα Υόρκη
Δείτε αναλυτικά παραδείγματα
Συντονιστής ο Γιώργος Σιακαντάρης
Έκανε λόγο για «στοχοποίηση» του ιδίου και της κυβέρνησης - «Πυρά» κατά της αντιπολίτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.