- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Προανακριτική: Tην παραπομπή του Νίκου Παππά για το «ΣΥΡΙΖΑ Channel» αποφάσισε η Βουλή.
Tην παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών αποφάσισε, πριν από λίγο, η Ολομέλεια της Βουλής. Η εθνική αντιπροσωπεία παραπέμπει τον κ. Παππά με 178 θετικές ψήφους έναντι 86 κατά ( ο εγκαλούμενος δεν είχε δικαίωμα ψήφου), 12 «παρών», και 23 αποχές, (υπήρξε άκυρο ψηφοδέλτιο) επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως με τους χειρισμούς του επιχειρήθηκε ο έλεγχος του Τύπου από την τότε κυβέρνηση στο πλαίσιο του ευρύτερου εγχειρήματος κατάληψης της εξουσίας.
Σε ό,τι αφορά τα κόμματα, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στήριξαν το πόρισμα της προανακριτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισε, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενώ ΕΛΛΥΣΗ και Μέρα25 απείχαν.
Τα επόμενα βήματα της διαδικασίας αφορούν στη συγκρότηση του λεγόμενου Δικαστικού Συμβουλίου που θα εξετάσει σε πρώτο επίπεδο την υπόθεση και στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία του ειδικού δικαστηρίου.
Προανακριτική Παππά: Η συζήτηση που προηγήθηκε της παραπομπής
Κατά την συζήτηση που προηγήθηκε, οι βουλευτές της πλειοψηφίας υπογράμμισαν ότι τα ευρήματα της έρευνας αποδεικνύουν την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να χειραγωγήσει τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών, να ποδηγετήσει τα ΜΜΕ και να ελέγξει τους αρμού της εξουσίας.
Παράλληλα κάλεσαν τον πρώην υπουργό, Ν. Παππά, να δώσει πειστικές απαντήσεις για το περιεχόμενο των sms που αντάλλασε με τον κ. Χρήστο Καλογρίτσας σε μια περίοδο που ο ίδιος ήταν αρμόδιος για την θεσμική θωράκιση του διαγωνισμού και ο γνωστός εργολάβος υποψήφιος καναλάρχης.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ο κ. Νίκος Παππάς επιχείρησαν να υποβαθμίσουν την βαρύτητα του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και εστίσαν στο γεγονός ότι το τελικό πόρισμα δεν συμπεριέλαβε το κακούργημα της δωροληψίας καθώς δεν προέκυψαν επαρκείς αποδείξεις.
Στην συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι οι Νίκος Παππας και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τα δύο πρόσωπα που ήδη έχουν παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο, αποτελούν παράσημο για την παράταξή του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.