- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πιερρακάκης: Διευκρινίσεις για το Covid Pass στην εστίαση
Δωρεάν διαθέσιμη η εφαρμογή σε κινητά ή τάμπλετ όλων των λογισμικών
Πιερρακάκης: Ετσι θα λειτουργεί η εφαρμογή για τον έλεγχο των covid pass στην εστίαση.
Διευκρινίσεις για την εφαρμογή για τον έλεγχο των covid pass στην εστίαση έδωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι στις 15 Ιουλίου, τη ημέρα που θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα για την εστίαση, θα είναι έτοιμη και η εφαρμογή για τον έλεγχο των πιστοποιητικών και έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργεί.
Όπως είπε στο Mega, η κεντρική ιδέα είναι να διαβάζει το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό για να γίνεται η ταυτοποίηση.
Ο κ. Πειρρακάκης τόνισε ότι η εφαρμογή, που θα είναι δωρεάν διαθέσιμη σε κινητά ή τάμπλετ όλων των λογισμικών, θα ελέγχει αν ένας πολίτης έχει εμβολιαστεί, έχει υποβληθεί σε τεστ pcr ή Rapid και έχει βγει αρνητικό ή έχει νοσήσει.
«Αυτός που θα ελέγχει στα καταστήματα θα περνάει την εφαρμογή είτε πάνω από το έγγραφο πιστοποιητικό είτε πάνω από το κινητό του πελάτη και θα βγαίνει μια σήμανση με τρία χρώματα», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Όταν η εφαρμογή βγάζει πράσινο χρώμα πράσινο σημαίνει ότι ο ενδιαφερόμενος έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του ή έχει νοσήσει. Σε περίπτωση που η εφαρμογή δείξει κίτρινο σημαίνει ότι ο πολίτης έχει βεβαίωση αρνητικού τεστ. Αντίθετα αν το χρώμα είναι κόκκινο σημαίνει ότι το έγγραφο δεν είναι έγκυρο.
Πώς θα λάβουν τα Voucher των 150 ευρώ οι 18-25
Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε και για τα voucher των 150 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση στους νέους 18-25 που έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν. Τόνισε ότι η διαδικασία είναι ιδιαίτερα εύκολη. Θα χρειαστεί να κάνουν απλά μια αίτηση στο gov.gr με τους κωδικούς της εφορίας.
«Την επόμενη εργάσιμη μέρα θα λαμβάνει την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, η οποία θα έχει φορτωθεί με 150 ευρώ, την οποία κανείς θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία εμπόρων. Η ιδέα είναι η κάρτα να είναι στο τηλέφωνο» πρόσθεσε, λέγοντας ότι αυτό θα ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου.
Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων
Πάνω από 70.000 μαθητές θα μάθουν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων με sms
Ο υπουργός αποκάλυψε ότι πάνω από 70.000 μαθητές θα μάθουν σήμερα τους βαθμούς των Πανελληνίων μέσω SMS. « Νομίζω είναι μια πολύ ωραία αλλαγή, απ’ όταν είχα δει εγώ τα αποτελέσματα τα δικά μου στις Πανελλήνιες σε εκείνους τους πίνακες» είπε.
«Δεν ήταν δύσκολο να γίνει. Απαιτούσε καλή συνεργασία. Δεν είναι κάτι φοβερό. Τα περισσότερα που κάναμε δεν είναι φοβερά τεχνολογικά. Το πιο δύσκολο είναι να σκεφτείς έναν νέο τρόπο να εξυπηρετήσεις τον πολίτη» συμπλήρωσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.