Πολιτικη & Οικονομια

Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το άρθρο που κατοχυρώνει το 8ωρο

«Και ψήφισε τα μισά άρθρα αυτού του "τρισκατάρατου" νομοσχεδίου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για το εργασιακό νομοσχέδιο
Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για το εργασιακό νομοσχέδιο © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε πολιτική τρικυμία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να δώσει εξηγήσεις, σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη, καθώς καταψήφισε το άρθρο που κατοχυρώνει το 8ωρο.

Το εργασιακό νομοσχέδιο ψηφίστηκε στη Βουλή επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του κατά πλειοψηφία.

Επί της αρχής έγινε δεκτό με 158 «ΝΑΙ» και 142 «ΚΑΤΑ». Όπως έγινε γνωστό, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής, έδωσαν θετική ψήφο στις περισσότερες από τις 55 διατάξεις των διεθνών συμβάσεων και της ευρωπαϊκής οδηγίας αναφορικά με την υγεία και ασφάλεια και τη βία και σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας.

«ΝΑΙ» είπε σε αρκετές από τις ρυθμίσεις αυτές και το ΜέΡΑ25. Μεταξύ «ΝΑΙ» και «ΠΑΡΩΝ» κινήθηκε σε αυτές η Ελληνική Λύση, ενώ κατηγορηματικό «ΟΧΙ» σε όλα είπε το ΚΚΕ.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μετά το τέλος της ονομαστικής ψηφοφορίας για το εργασιακό νομοσχέδιο την Τετάρτη (16/6), εξέδωσε ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του «πολιτική τρικυμία».

 

Χατζηδάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένουμε εξηγήσεις για αυτό το ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας

«Ο νόμος πλέον, για την προστασία της εργασίας είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς ακολουθούμε ευρωπαϊκή πολιτική στα εργασιακά ζητήματα. Είναι ένας νόμος που δίνει δύναμη στον εργαζόμενο, δύναμη στην οικονομία.

»Η ονομαστική ψηφοφορία την οποία ζητήσαμε, οδήγησε στα αποκαλυπτήρια της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τα μισά άρθρα αυτού του ‘τρισκατάρατου’ νομοσχεδίου, όπως περίπου, το χαρακτήριζε. Ταυτοχρόνως, μέσα σε μια πρωτοφανή πολιτική τρικυμία, καταψήφισε το άρθρο για το 8ωρο.

» Επαναλαμβάνω, καταψήφισε το άρθρο που κατοχυρώνει το 8ωρο ενώ παράλληλα, ψήφισε "παρών", στις ρυθμίσεις για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των αυτοαπασχολούμενων στα delivery και ψήφισε "παρών" στην Οδηγία, την οποία ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προσυπογράψει, Δηλαδή, την Κοινοτική Οδηγία 1158, σε σχέση με τις ευέλικτες ρυθμίσεις του ωραρίου για συμφιλίωση προσωπικής με την επαγγελματική ζωή. Περιμένουμε εξηγήσεις για αυτό το ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας και για αυτήν την πρωτοφανή πολιτική τρικυμία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ