Πολιτικη & Οικονομια

Online αγορές: Αυξάνεται το κόστος στις παραγγελίες από εξωτερικό

Μόνο οι αγορές προϊόντων από τη Δανία, τη Φινλανδία, την Κροατία, την Ουγγαρία και τη Σουηδία θα είναι φθηνότερες για την Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Online αγορές
Online αγορές © Unsplash

Αυξάνονται τα κόστη στις αγορές προϊόντων μέσω διαδικτύου από τις χώρες της ΕΕ (εκτός από Δανία-Φινλανδία-Κροατία-Ουγγαρία-Σουηδία) για τους Έλληνες καταναλωτές

Αυξητική τάση αναμένεται να ακολουθήσουν οι αγορές των προϊόντων μέσω διαδικτύου από χώρες του εξωτερικού με βάση την σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το K Report, από την Πέμπτη 1η Ιουλίου, θα εφαρμόζεται στα προϊόντα ηλεκτρονικών καταστημάτων εντός της ΕΕ ο ΦΠΑ της χώρας προορισμού του προϊόντος και όχι αυτός της χώρας προέλευσης.

Αυτό επί της ουσίας, για τα ελληνικά δεδομένα, συνεπάγεται πως οι ηλεκτρονικές αγορές μας από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρας θα μας κοστίζουν ακριβότερα. 

Ωστόσο, οι αγορές προϊόντων από τη Δανία, τη Φινλανδία, την Κροατία, την Ουγγαρία και τη Σουηδία θα είναι φθηνότερες καθώς οι χώρες αυτές έχουν υψηλότερους συντελεστές από την Ελλάδα.

Ακόμα, από την ίδια ημέρα οι μικρές αγορές από Κίνα, Βρετανία και τρίτες χώρες θα κοστολογούνται περισσότερο καθώς θα επιβάλλεται πλέον ΦΠΑ και στα προϊόντα αξίας κάτω των 22%.

Να σημειωθεί, ως προς αυτό το δεδομένο, πως η 1η Ιουλίου δεν αφορά την ημερομηνία της παραγγελίας, αλλά της εισαγωγής του προϊόντος στην Ε.Ε. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία
Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία

«Οι Έλληνες άκουσαν τρία διαφορετικά πράγματα από τρεις ηγέτες χωρών της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Εκείνο που δεν άκουσαν ήταν κάποια ουσιαστική απάντηση της χώρας μας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.