- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κικίλιας: Η δεύτερη δόση του AstraZeneca να γίνει κανονικά
«Έχει απειροελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες»
Βασίλης Κικίλιας: H δήλωση του υπουργού Υγείας για τον εμβολιασμό των πολιτών με τη β' δόση του εμβολίου της AstraZeneca.
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τοποθετήθηκε σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και τη χθεσινή σύσταση να μην χορηγείται το εμβόλιο στους πολίτες κάτω των 60 ετών.
«Η Εθνική Αρχή Εμβολιασμών είναι μία επιτροπή με εξαιρετικούς επιστήμονες που κάνει τη δουλειά της με αφοσίωση, με καθήκον και με τα επιστημονικά δεδομένα. Γνωρίζω ότι εκατ. ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της Astrazeneca» είπε σε ανακοίνωσή του ο Βασίλης Κικίλιας και συμπλήρωσε: «Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν προστατευτεί από τη νόσο και αυτοί και η οικογένειά τους. Πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες -όπως και εμείς- συστήνουν τώρα και η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca να γίνει κανονικά μιας και έχει απειροελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες».
«Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με επιστημονικό τρόπο. Το πρόγραμμα εμβολιασμού κυλάει με ικανοποιητικό ρυθμό και μέσα στο καλοκαίρι θα χτίσουμε το πολυπόθητο τείχος ανοσίας για να επιστρέψουμε σιγά – σιγά σε μια κανονικότητα» ανέφερε αναλυτικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Μαρία Θεοδωρίδου: Γιατί ελήφθη η απόφαση για το εμβόλιο AstraZeneca
Σημειώνεται ότι η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, εξήγησε πως η απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών να συστήσει το εμβόλιο AstraZeneca να χρησιμοποιείται σε πολίτες, ηλικίας 60 ετών και άνω, συνδέεται με το ολοένα και χαμηλότερο ιικό φορτίο στην Ελλάδα που οδηγεί σε αλλαγή των ορίων ηλικίας για τον εμβολιασμό.
«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται τον εμβολιασμό με πρώτη δόση Astrazeneca των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών στα οποία το όφελος υπερτερεί σαφώς του κινδύνου θρόμβωσης με θρομβοπενία» ξεκαθάρισε η κα Θεοδωρίδου.
Μάριος Θεμιστοκλέους για εμβόλιο AstraZeneca: Σύσταση, όχι απαγόρευση
Από τη μεριά του ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι η απόφαση για τον εμβολιασμό με εμβόλιο AstraZeneca μόνο στους άνω των 60 ετών δεν αποτελεί απαγόρευση αλλά σύσταση.
Πρακτικά, αν κάποιος -ηλικίας άνω των 30 ετών- επιθυμεί να εμβολιαστεί με AstraZeneca, μπορεί να το κάνει.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.