- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κικίλιας: Η δεύτερη δόση του AstraZeneca να γίνει κανονικά
«Έχει απειροελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες»
Βασίλης Κικίλιας: H δήλωση του υπουργού Υγείας για τον εμβολιασμό των πολιτών με τη β' δόση του εμβολίου της AstraZeneca.
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τοποθετήθηκε σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και τη χθεσινή σύσταση να μην χορηγείται το εμβόλιο στους πολίτες κάτω των 60 ετών.
«Η Εθνική Αρχή Εμβολιασμών είναι μία επιτροπή με εξαιρετικούς επιστήμονες που κάνει τη δουλειά της με αφοσίωση, με καθήκον και με τα επιστημονικά δεδομένα. Γνωρίζω ότι εκατ. ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της Astrazeneca» είπε σε ανακοίνωσή του ο Βασίλης Κικίλιας και συμπλήρωσε: «Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν προστατευτεί από τη νόσο και αυτοί και η οικογένειά τους. Πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες -όπως και εμείς- συστήνουν τώρα και η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca να γίνει κανονικά μιας και έχει απειροελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες».
«Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με επιστημονικό τρόπο. Το πρόγραμμα εμβολιασμού κυλάει με ικανοποιητικό ρυθμό και μέσα στο καλοκαίρι θα χτίσουμε το πολυπόθητο τείχος ανοσίας για να επιστρέψουμε σιγά – σιγά σε μια κανονικότητα» ανέφερε αναλυτικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Μαρία Θεοδωρίδου: Γιατί ελήφθη η απόφαση για το εμβόλιο AstraZeneca
Σημειώνεται ότι η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, εξήγησε πως η απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών να συστήσει το εμβόλιο AstraZeneca να χρησιμοποιείται σε πολίτες, ηλικίας 60 ετών και άνω, συνδέεται με το ολοένα και χαμηλότερο ιικό φορτίο στην Ελλάδα που οδηγεί σε αλλαγή των ορίων ηλικίας για τον εμβολιασμό.
«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται τον εμβολιασμό με πρώτη δόση Astrazeneca των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών στα οποία το όφελος υπερτερεί σαφώς του κινδύνου θρόμβωσης με θρομβοπενία» ξεκαθάρισε η κα Θεοδωρίδου.
Μάριος Θεμιστοκλέους για εμβόλιο AstraZeneca: Σύσταση, όχι απαγόρευση
Από τη μεριά του ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι η απόφαση για τον εμβολιασμό με εμβόλιο AstraZeneca μόνο στους άνω των 60 ετών δεν αποτελεί απαγόρευση αλλά σύσταση.
Πρακτικά, αν κάποιος -ηλικίας άνω των 30 ετών- επιθυμεί να εμβολιαστεί με AstraZeneca, μπορεί να το κάνει.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.