Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν - Τι έγραψε στο Twitter

Το μήνυμά του για το πώς πρέπει να επιλυθούν οι διαφορές με την Τουρκία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Ο διάλογος είναι πάντα σημαντικός» έγραψε για τα ελληνοτουρκικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 σε θετικό κλίμα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «έσπασε ο πάγος» και πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν «να αφήσουν πίσω την ένταση του 2020, παρά τις πολύ σημαντικές διαφωνίες που υπάρχουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι πρώτες δηλώσεις από τον Ερντογάν, ο οποίος τόνισε πως «το 2021 θα είναι ήσυχη χρονιά στα ελληνοτουρκικά», γνωστοποιώντας παράλληλα ότι πρότεινε στον κ. Μητσοτάκη να υπάρχει μια απευθείας προσωπική επικοινωνία μεταξύ τους.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε ανάρτηση στο Twitter, επισημαίνοντας ότι «η συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος είναι προς όφελος όλων». Και πρόσθεσε: «Ο διάλογος είναι πάντα σημαντικός».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ολόκληρο το μήνυμά του στο Twitter μετά τη συνάντηση με Ερντογάν στις Βρυξέλλες

«Συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ σήμερα. Αν και παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών μας, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι γείτονες και η συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος είναι προς όφελος όλων. Συνεπώς, ο διάλογος είναι πάντα σημαντικός».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ