Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις Βρυξέλλες
«Έσπασε ο πάγος» μεταξύ των δύο αρχηγών
Η συνάντηση των δύο αρχηγών στις Βρυξέλλες κράτησε μία ώρα και διεξήχθη σε θετικό κλίμα.
H συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις Βρυξέλλες διεξήχθη σε θετικό κλίμα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες σημείωσαν χαρακτηριστικά ότι «έσπασε ο πάγος» και ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν «να αφήσουν πίσω την ένταση του 2020, παρά τις πολύ σημαντικές διαφωνίες που υπάρχουν».
Στόχος της συνάντησης, η οποία κράτησε ακριβώς μία ώρα, ήταν να δημιουργηθεί ένας προσωπικός δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στους δύο ηγέτες - ό,τι, δηλαδή, δεν είχε επιτευχθεί τον Σεπτέμβριο του 2019 στη Νέα Υόρκη και τον Δεκέμβριο του 2019 στο Λονδίνο.
Το μήνυμα που απηύθυνε νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Συνέδριο "ΝΑΤΟ 2030" που διοργανώνει το Brussels Forum, τόνισε πως «η Συμμαχία και άλλοι πολυμερείς οργανισμοί καλούνται να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στις στις σημερινές προκλήσεις, όπως το γεγονός ότι ηγέτες αυταρχικών καθεστώτων επιδεικνύουν την ισχύ τους απειλώντας τη σταθερότητα» σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε το αύριο, να παίζουμε πολιτικά παιχνίδια επιδιώκοντας προσωπικά συμφέροντα. Αντίθετα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να δράσουμε τώρα».
Από την πλευρά του, ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε λόγο για «αναζωογόνηση του διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας», η οποία, όπως είπε συμβάλλει στην σταθερότητα και στην ευημερία» στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της τρομοκρατίας. «Εμπλεκόμαστε σε μία σκληρή μάχη τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων», είπε, συνεχίζοντας: «Είμαστε το μόνο μέλος του ΝΑΤΟ που τους πολεμά άμεσα» εννοώντας τους μαχητές του ISIS.
Τόνισε, μάλιστα, πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν σκοτώσει 4.000 μαχητές του ISIS – αλλά και στο PKK, το PYD (τους Κούρδους της Συρίας) και το κίνημα Γκιουλέν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «φρένο» σε σενάρια Τσίπρα και Καρυστιανού
Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στη Γενική Γραμματέα Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Πέντε μέλη της διοίκησης έκαναν λόγο για σοβαρά ζητήματα θεσμικής λειτουργίας
Η αντιπολίτευση μιλά για «χρηματοδότηση»
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή – Στρατηγική συνεργασία σε εκπαίδευση, γλώσσα, ιστορία, πανεπιστήμια
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Επιδοτείται και η μερική απασχόληση
Οι δικαστές θα έχουν άμεση και πλήρη πρόσβαση στον φάκελο κάθε υπόθεσης
Η κυβέρνηση έθεσε ως προϋπόθεση για τη συνάντηση να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι
Τι αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου
Ο Van Weel σε συνάντηση με τον Γ. Γεραπετρίτη: Η Ελλάδα σημαντικός παράγοντας ασφάλειας
Οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών
Ο πρωθυπουργός για τον νέο ψηφιακό δικαστικό φάκελο
Παραμένει υψηλή η φορολογική επιβάρυνση, παρά τη μικρή βελτίωση σε σχέση με το 2024
«Παραπληροφόρηση από τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ – Το μέτρο για τα ταξί μηδενικών ρύπων αφορά λιγότερο από το 1%»
Ο πρωθυπουργός αποχαιρετά τον πρώην Πρόεδρο Κύπρου, αναδεικνύοντας μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκή πορεία
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ
«Με τίμησε με την προστασία του σε πολύ δύσκολες στιγμές» - Η συλλυπητήρια δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.