Πολιτικη & Οικονομια

Συρεγγέλα: Δράσεις για προστασία γυναικών από κάθε μορφή βίας

«Καμία μορφή βίας δεν είναι αποδεκτή και καμία γυναίκα δεν είναι μόνη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα
H υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μαρία Συρεγγέλα: Ποιες οι δράσεις για την προστασία των γυναικών από κάθε μορφή βίας - Η ενημέρωση της υφυπουργού στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

H υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, ενημέρωσε σήμερα (2/6) τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής για τα σημαντικά βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας σε ό,τι αφορά την προστασία των γυναικών από κάθε μορφή βίας ή παρενόχλησηςκατά τη διάρκεια συνεδρίασής της με θέμα: «metoo_greece: Μέτρα για την πρόληψη και καταπολέμηση της ηθικής και σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στη δημόσια ζωή».

Εκκινώντας από τη δέσμη μέτρων και δράσεων που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η κ. Συρεγγέλα αναφέρθηκε στην σημαντική ενίσχυση και την εξασφάλιση έγκαιρης χρηματοδότησης του δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ), στο οποίο σήμερα περιλαμβάνονται 43 Συμβουλευτικά Κέντρα, 19 Ξενώνες Φιλοξενίας για τις γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους, καθώς και η 24ωρη Γραμμή SOS 15900.

«Μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες καταφέραμε να διατηρήσουμε, αλλά και να ενισχύσουμε το δίχτυ προστασίας των γυναικών, καθιστώντας σαφές πως καμία μορφή βίας δεν είναι αποδεκτή και καμία γυναίκα δεν είναι μόνη», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.

Επιπλέον, υπενθύμισε στα μέλη της Επιτροπής ότι με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, η Ελλάδα προχωρά άμεσα και στην κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία, ενώ το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025, που θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα, είναι και εκείνο πλήρως εναρμονισμένο με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Στρατηγική του Συμβουλίου της Ευρώπης 2018-2023, αλλά και με τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Γιάννα Χορμόβα δήλωσε ότι «δουλεύουμε συστηματικά και αθόρυβα για την άψογη λειτουργία των δομών του Δικτύου μας που μέχρι σήμερα έχουν εξυπηρετήσει πάνω από 50.000 γυναίκες. Ταυτόχρονα, με τον ίδιο ζήλο φροντίζουμε για τη διοικητική θωράκιση του μηχανισμού αντιμετώπισης των καταγγελιών (#metoo) με την αξιοποίηση όλων των διαθεσίμων εργαλείων και την ανάπτυξη κοινών πρωτοκόλλων λειτουργίας με τους εμπλεκόμενους φορείς».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαφθορά στον Δημόσιο Τομέα: Τι είχες Ελλάδα, τι είχα πάντα
Διαφθορά στον Δημόσιο Τομέα: Τι είχες Ελλάδα, τι είχα πάντα

Δεν υπάρχει χειρότερη κατάντια από την ανοικτή «διαπαιδαγώγηση» της κοινωνίας στην παρανομία και στον χρηματισμό. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη και πρέπει να την αναλάβει

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.