Πολιτικη & Οικονομια

Σταϊκούρας: Ξεκινά σήμερα η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Μέσα στις επόμενες ώρες η ενεργοποίηση της πλατφόρμας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Χρήστος Σταϊκούρας - φορολογικές δηλώσεις: Πότε αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα - Ποιες πληρωμές έρχονται αύριο Παρασκευή (28/5).

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων από τους 8,9 εκατ. φορολογούμενους, όπως έκανε γνωστό σήμερα (27/5) ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε, επίσης, ότι αύριο, Παρασκευή 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες που δεν εισέπραξαν ενοίκια τον μήνα Απρίλιο, αλλά και η καταβολή των ενισχυμένων αποζημιώσεων ειδικού σκοπού σε δικαιούχους που έχουν υποβάλλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, οι οποίες ξεπερνούν τις 75.000. 

Σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων θα είναι ανοιχτή έως τις 27 Αυγούστου. Σε ό,τι αφορά την καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων θα γίνει σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη καταβάλλεται μέχρι 30 Ιουλίου 2021 και η τελευταία έως και 28 Φεβρουαρίου 2021. 

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, αύριο ή τη Δευτέρα θα ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την έναρξη της 1ης φάσης υποβολής των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 17 Ιουνίου, ενώ η πίστωση των ποσών στους δικαιούχους θα ξεκινήσει περί τα μέσα Ιουλίου. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ