Πολιτικη & Οικονομια

Lamda για Ελληνικό: Τουριστικός προορισμός παγκόσμιας εμβέλειας

Συνέντευξη τύπου για την αξιοποίηση, 2% του ΑΕΠ και 50 χιλ. θέσεις εργασίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνέντευξη Τύπου για την αξιοποίηση του Ελληνικού έδωσε την Τρίτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου. Ο Αθανασίου τόνισε ότι η τόνισε η Lamda Development στοχεύει στην δημιουργία ενός τουριστικού προορισμού παγκόσμιας εμβέλειας και ανέφερε ότι η ανάπτυξη της έκτασης Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, θα είναι μοναδική καθώς καμία άλλη πρωτεύουσα στην Ευρώπη δεν θα διαθέτει ανάλογο τουριστικό πλέγμα μέσα στη «καρδιά της».

Σύμφωνα με τον Αθανασίου, από το έργο θα δημιουργηθούν 50.000 θέσεις εργασίας -όταν λειτουργήσει- ενώ η συμβολή του οικονομικά θα είναι της τάξης του 2% του ΑΕΠ. Επίσης είπε ότι με την υλοποίηση αυτής της επένδυσης η Αθήνα θα προσελκύει επιπλέον ένα εκατομμύριο τουρίστες - αύξηση 50% σε σχέση με τα τωρινά μεγέθη - καθώς θα δημιουργηθούν πάνω από 2.500 ξενοδοχειακές κλίνες, (πέντε ξενοδοχειακές μονάδες) που θα θέτουν νέα δεδομένα για το τουριστικό προϊόν της πρωτεύουσας. Επίσης οι τουριστικές υποδομές θα πλαισιωθούν από μαρίνες σκαφών αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.ά.

Εκπρόσωπος της εταιρείας HVS (συμβουλευτική ξενοδοχείων) τόνισε ότι ότι το  έργο θα συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Αθήνα, καθώς αναμένεται σημαντική αύξηση των διανυκτερεύσεων και του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Το έργο θα παραδίδεται σε στάδια ανά πενταετία με πρώτο το Μητροπολιτικό Πάρκο. Η διάρκειά του θα είναι 15 έως 20 έτη και θα ολοκληρωθεί με την οικιστική ανάπτυξη.