Πολιτικη & Οικονομια

Κοντοζαμάνης για ακαταδίωκτο: Σκοπός να θωρακίσουμε τους ειδικούς

«Οφείλουμε όλοι μαζί να διασφαλίσουμε την ευθυκρισία και ανεξαρτησία των μελών της επιτροπής»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Βασίλης Κοντοζαμάνης για το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπή των ειδικών: Ποιος ο σκοπός πίσω από την τροπολογία - Τι είπε για την αστική ευθύνη των γιατρών.

Ερώτηση σχετικά με το ακαταδίωκτο για τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, δέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής (23/4).

Όπως εξήγησε, σκοπός είναι «να θωρακίσουμε τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, έτσι ώστε να αποτρέψουμε πρόσωπα που είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα κάνουν κατάχρηση των δικονομικών δυνατοτήτων και δημιουργούν προσκόμματα στην ομαλή λειτουργία της επιτροπής». 

Ακόμη, ο κ. Κοντοζαμάνης σημείωσε ότι «οφείλουμε όλοι μαζί να διασφαλίσουμε την ευθυκρισία και ανεξαρτησία των μελών της επιτροπής, τα οποία πρέπει να αποφασίζουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα και να εισηγούνται αναλόγως. Η διατύπωση επιστημονικών απόψεων σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποτέλεσμα δίωξης». 

Σε ό,τι αφορά την αστική ευθύνη των γιατρών είπε ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι πλήρες, ενώ σημείωσε ότι οι γιατροί δεν ευθύνονται έναντι τρίτων και έκανε λόγο, για «κινδυνολογία και δημιουργία εντυπώσεων». 

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προσέθεσε ότι εφόσον παραστεί ανάγκη περαιτέρω θεσμικής θωράκισης ο νομοθέτης θα καλύψει οποιοδήποτε κενό προκύψει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ