Κοσμος

Ινδία-Κορωνοϊός: Έλληνας γιατρός περιγράφει τη «μάχη» στη χώρα

Η Ελλάδα έτοιμη να στείλει βοήθεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ινδία - Σκληρές εικόνες - Θύματα του κορωνοϊού
Ινδία - Σκληρές εικόνες - Θύματα του κορωνοϊού © EPA / IDREES MOHAMMED

Έλληνας γιατρός που ζει στην Ινδία περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα- Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

O Μιχάλης Μπάρμπας είναι Έλληνας καθηγητής σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην Ινδία που έχει επιταχθεί. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και τις εικόνες που αντικρίζει καθημερινά στα νοσοκομεία, λόγω του όλο και αυξανόμενου αριθμού νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και των θανάτων που καταγράφονται. 

«Οι εικόνες που αντικρίζουμε καθημερινά είναι ένας διαρκής αγώνας. Τα ασθενοφόρα έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Πολλοί άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι. 18, 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αρρωστήσει από κορωνοϊό μέχρι σήμερα», σημειώνει ο Έλληνας γιατρός και σημειώνει ότι ξενοδοχεία έχουν πλέον μετατραπεί σε νοσοκομεία, ενώ χιλιάδες ασθενείς περιμένουν σε αυτοκίνητα και πεζοδρόμια για λίγο οξυγόνο.

«Η Ινδία αυτή τη στιγμή βρίσκεται μέσα σε μία μεγάλη κρίση. Είναι φυσικό σε πολλές περιοχές να υπάρχει έλλειψη οξυγόνου. Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μίαμιση εβδομάδα. Με όλη μας την καρδιά βοηθούμε σε αυτή την προσπάθεια. Ήδη οι γιατροί και οι νοσοκόμες δίνουν έναν μεγάλο αγώνα», υπογραμμίζει ο Μιχάλης Μπάρμπας και προσθέτει: «Τις επόμενες ημέρες θα χρειαστούν 500.000 κρεβάτια, 200.000 νοσοκόμες και 150.000 γιατροί. Το ινδικό στέλεχος διαδίδεται πάρα πολύ εύκολα. Είναι φυσικό να είναι όλοι ανήσυχοι. Ξέρουμε ότι θα νικήσει η Ινδία».

Βραδινό Δελτίο | Αποκλειστικό: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από Έλληνα καθηγητή στην Ινδία | 30/04/2021

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει βοήθεια στην Ινδία. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίνεται άμεσα στο αίτημα των ινδικών αρχών και μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, έχει έτοιμες προς αποστολή 90 φιάλες οξυγόνου συνολικής χωρητικότητας 440 λίτρων, καθώς και υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια και λοιπά μέσα αυτοπροστασίας).

«Είναι αυτονόητη η ανταπόκριση της Ελλάδας στην έκκληση κάθε χώρας για παροχή βοήθειας. Σε αυτή την μάχη που δίνει η παγκόσμια κοινότητα έναντι της πανδημίας, η χώρα μας είναι παρούσα όπου κι όποτε χρειάζεται. Η Ελλάδα, εξάλλου, αποτελεί ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και στηρίζει έμπρακτα τον μηχανισμό εκτάκτων αναγκών της ΕΕ RescEU - είμαστε μια από τις πρώτες χώρες που συμμετείχε στη δημιουργία του ευρωπαϊκού κοινού αποθεματικού για ιατρικό υλικό ζωτικής σημασίας που σχετίζεται με τη διαχείριση της πανδημίας. Ελπίζω από καρδιάς η συνεισφορά της Ελλάδας να προσφέρει ανακούφιση στη δοκιμαζόμενη Ινδία», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ