Πολιτικη & Οικονομια

Το μήνυμα της ΠτΔ για την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

Την Ακαδημία Πλάτωνος επισκέφθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών: Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου από την Ακαδημία Πλάτωνος, με αφορμή την επέτειο
H ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ | ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

18 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών: Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου από την Ακαδημία Πλάτωνος

Με ελεύθερη είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους γιορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 18 Απριλίου, η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών.

Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την Unesco και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών (International Day for Monuments and Sites).

Η πρόταση έγινε στις 18 Απριλίου του 1982, κατά τη διάρκεια ενός συμποσίου του ICOMOS στην Τυνησία και υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση της Unesco τον Νοέμβριο του 1983.

Η επέτειος αυτή αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Με αφορμή την επέτειο, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε την Ακαδημία Πλάτωνος συνοδευόμενη από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Με ανάρτησή στον λογαριασμό της Προεδρείας στο Instagram, η ΠτΔ ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, επισκέφτηκα, συνοδευόμενη από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, την Ακαδημία Πλάτωνος. Στον ιερό αυτό τόπο, όπου στην αρχαιότητα λειτουργούσαν το Γυμνάσιο της Ακαδήμειας και η Φιλοσοφική Σχολή του Πλάτωνα, το πρώτο πανεπιστήμιο του κόσμου, μας ξενάγησε η Βούλα Μπαρδάνη, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών. Η ανάπλαση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, με ταυτόχρονη δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας, θα αποτελέσει μια ανάσα πρασίνου για την περιοχή και θα προσφέρει σε όλους μας μια ανεκτίμητη όαση πολιτισμού, γνώσης και ιστορικής μνήμης της πόλη».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ