Βρούτσης: Ο Φουρθιώτης υπολογίζεται ότι απέσπασε 200.000 ευρώ
«Είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις, με απειλές στο υπουργείο»
Γιάννης Βρούτσης: Οι δηλώσεις του για την υπόθεση Φουρθιώτη, τα χρήματα που απέσπασε και τις φορές που θέλησε να μπει στο υπουργείο.
Ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αναφέρθηκε σε νέες του δηλώσεις στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη, χωρίς να τον κατονομάζει, και αποκάλυψε ότι ο παρουσιαστής είχε επισκεφτεί πολλές φορές το υπουργείο και με πολύ άσχημες συμπεριφορές απαιτούσε να περάσει. Ακόμη, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι τουλάχιστον για τρεις μήνες ο παρουσιαστής εισέπραξε ποσά που δεν αντιστοιχούσαν στις μηνιαίες του απολαβές, υπολογίζοντας τις ζημιές γύρω στα 70.000 με 80.000 ευρώ.
«Η ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Ως υπουργός, για τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, ο τρόπος που ενήργησα δείχνει πώς πρέπει να ενεργεί ένας υπουργός για να προστατεύσει το υπουργείο, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, το δημόσιο χρήμα, γιατί ο Γιάννης ο Βρούτσης δεν δέχτηκε μύγα στο σπαθί του. Έκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος. Τα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, αλλά δεν είχαν πάρει τέτοια έκταση τα γεγονότα. Η απάντησή μου στην εφημερίδα Documento αφορούσε εκείνα τα γεγονότα», σημείωσε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε ότι οι απειλές από τον παρουσιαστή έγιναν από την εκπομπή του. «Ο οικονομικός εισαγγελέας, που πολύ σωστά έπραξε η κυβέρνηση και πήγε εκεί το θέμα, θα αποκαλύψει τις πτυχές του θέματος».
Επιπλέον, ο κ. Βρούτσης μίλησε για τις φορές που βρέθηκε στο υπουργείο ο παρουσιαστής και απεβλήθη. «Ο συγκεκριμένος κύριος, όχι μία, αλλά πολλές φορές είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις, με απειλές στο υπουργείο, αλλά οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν. Είναι εξαιρετικοί οι υπάλληλοι που δεν ενέδωσαν. Είδαν τι πήγε να γίνει και έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου. Ήρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου. Όταν έγινε μια φορά αυτό, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι βιαιοπράγησαν οι αστυνομικοί του Γιάννη Βρούτση κι εγώ ο ίδιος και είπε όλα αυτά που είπε».
Ακόμη, ο πρώην υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στα χρήματα που κατάφερε να αποσπάσει ο Μένιος Φουρθιώτης από τα ταμεία του Δημοσίου, ποσά τριών μηνών. «Τον μήνα Οκτώβριο, που δεν πληρώθηκε και το φρέναρα, ήταν 70.000-80.000 ευρώ», είπε ο κ. Βρούτσης, με το συνολικό ποσό που απέσπασε ο κ. Φουρθιώτης να υπολογίζεται στα 200.000 ευρώ.
Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πλήρη διαστρέβλωση όσων είπε: «Είναι η απόλυτη διαστρέβλωση αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλαξα θέση λόγω αυτού. Εχουν πολύ αργά αντανακλαστικά».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.