Πολιτικη & Οικονομια

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: 21 podcast συναντούν 21 εικαστικά έργα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην υπαίθρια έκθεση «200 χρόνια Ελλάδα - 40 χρόνια Ευρώπη»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Κώστας Μπακογιάννης στην υπαίθρια έκθεση «200 χρόνια Ελλάδα - 40 χρόνια Ευρώπη»
Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Κώστας Μπακογιάννης στην υπαίθρια έκθεση «200 χρόνια Ελλάδα - 40 χρόνια Ευρώπη» © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΝΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είδε από κοντά την υπαίθρια εικαστική έκθεση για τα 200 χρόνια της Επανάστασης, όπου 21 podcast συναντούν 21 εικαστικά έργα.

Την ευκαιρία να δει από κοντά την υπαίθρια εικαστική έκθεση «200 χρόνια Ελλάδα - 40 χρόνια Ευρώπη» είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τη δράση «200 χρόνια Ελλάδα - 40 χρόνια Ευρώπη» συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αθηναίων, το pod.gr και το περιοδικό gr.mag. Μαζί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η υπαίθρια έκθεση αποτελείται από 21 αφίσες που έχουν αναρτηθεί σε ειδικά σταντ του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Βασ. Όλγας, και που αποτελούν πρωτότυπα έργα εικαστικών, φωτογράφων, σκιτσογράφων, γραφιστών και δημιουργικών γραφείων επικοινωνίας.

Μετά την ξενάγηση στη δράση «200 χρόνια Ελλάδα - 40 χρόνια Ευρώπη», η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε:

«Είναι μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεση απόψεων, γιατί είναι ένας συνδυασμός με 21 podcast, όπου μιλούν πολιτικοί, ιστορικοί, λογοτέχνες, και 21 εικαστικά έργα. Μια ενδιαφέρουσα οπτική, που μας δείχνει το πώς προχωράει ο τόπος μας και πώς οι νεότεροι καλλιτέχνες με τα έργα τους μπορούν να ενταχθούν στην πόλη, σε έναν ευχάριστο περίπατο στη Βασ. Όλγας».

Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Κώστας Μπακογιάννης, με μάσκα για τον κορωνοϊό, παρατηρούν μια από τις αφίσες στην υπαίθρια δράση «200 Χρόνια Ελλάδα - 40 Χρόνια Ευρώπη»
Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Κώστας Μπακογιάννης, με μάσκα για τον κορωνοϊό, παρατηρούν μια από τις αφίσες στην υπαίθρια δράση «200 Χρόνια Ελλάδα - 40 Χρόνια Ευρώπη» © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΝΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Νομίζω ότι όλοι οι Αθηναίοι αξίζει να επισκεφθούν τη δράση αυτή, όσο το επιτρέπουν τα μέτρα» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιηγήθηκε στην υπαίθρια έκθεση στον Εθνικό Κήπο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. «Η Ιστορία έχει πρόσωπο» φιλοξενείται στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου.

Σε αυτήν παρουσιάζονται 22 πίνακες με ορισμένα από τα 320 μοναδικά πορτρέτα αγωνιστών του ΄21 που φιλοτέχνησε εκ του φυσικού από το 1839-1844 ο Benjamin Mary, διπλωματικός αντιπρόσωπος του Βελγίου στην Ελλάδα.

Κώστας Μπακογιάννης: «Όλη η Αθήνα, μια όμορφη κυριακάτικη βόλτα»

Από τη μεριά του ο Κώστας Μπακογιάννης, σε ανάρτησή του στο Facebook, τόνισε: «Όλη η Αθήνα, μία όμορφη κυριακάτικη βόλτα».

Και συνέχισε: «Ιδιαίτερη τιμή που την πρώτη περιήγηση στην υπαίθρια έκθεση " 200 χρόνια Ελλάδα- 40 χρόνια Ευρώπη" με έργα σημαντικών στιγμών της χώρας μας, την κάναμε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Katerina Sakellaropoulou. Μία έκθεση που περιλαμβάνει αφίσες πρωτότυπων έργων από εικαστικούς, φωτογράφους και γραφίστες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του GrMag και του Pod.gr και συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων».

«Συνεχίσαμε μαζί αυτόν τον περίπατο στον Εθνικό Κήπο που αλλάζει και ανανεώνεται αλλά και στην έκθεση με τις προσωπικότητες που καθόρισαν την απελευθέρωση της Ελλάδας, στη Βασιλίσσης Σοφίας. Εκεί όπου μοναδικά έργα βγαίνουν στο φως από το Sylvia Ioannou Foundation, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και τον Δήμο Αθηναίων» κατέληξε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Αθηναίων.

 

Όλη η Αθήνα, μία όμορφη κυριακάτικη βόλτα. Ιδιαίτερη τιμή που την πρώτη περιήγηση στην υπαίθρια έκθεση " 200 χρόνια...

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis στις Κυριακή, 4 Απριλίου 2021

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ