Πολιτικη & Οικονομια

Επιστολή Πούτιν σε Σακελλαροπούλου για την 25η Μαρτίου

«Στις σχέσεις με την Ελλάδα αποδίδουμε μεγάλη σημασία» - Το περιεχόμενο της επιστολής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν © EPA/ ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK /KREMLIN POOL

H επιστολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

O Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, απέστειλε επιστολή στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα βρεθεί στην Ελλάδα για την 25η Μαρτίου, όπως αρχικά είχαν αναφέρει δημοσιεύματα, ωστόσο, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα για την Εθνική Επέτειο. «Ευελπιστούμε ότι η διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα, τα εγκαίνια του οποίου συμπίπτουν με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού, θα συμβάλει στην εμπέδωση των αμοιβαίως επωφελών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας», επισημαίνει ο Ρώσος πρόεδρος. 

Στην Ελλάδα αναμένεται να έρθει σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν

 

Η επιστολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
Δεχθείτε τα πιο ένθερμα συγχαρητήρια με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ελληνικής Δημοκρατίας – της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.
Στις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται στις μακροχρόνιες παραδόσεις της φιλίας, καθώς και της πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας, εμείς αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία.
Ευελπιστούμε ότι η διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα, τα εγκαίνια του οποίου συμπίπτουν με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού, θα συμβάλει στην εμπέδωση των αμοιβαίως επωφελών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.
Σας εύχομαι καλή υγεία και κάθε επιτυχία, και σε όλους τους συμπολίτες σας – την ευημερία και την ευμάρεια.
Μετά τιμής,
Βλ. Πούτιν»

putin.png

 

Το Sputnik για την επίσκεψη Μισούστιν

Στην διήμερη επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού, Μιχαήλ Μισούστιν, αναφέρεται με σημερινό του τηλεγράφημα το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Μισούστιν, ο οποίος φθάνει σήμερα στην Ελλάδα για να εκπροσωπήσει την Μόσχα για τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για θέματα που αφορούν τις διμερείς οικονομικές σχέσεις και την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των μεταφορών, του πολιτισμού και άλλους.

Ο Μισούστιν θα τιμηθεί με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλης των Αθηνών σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής της Ρωσίας στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα της Ελλάδας την περίοδο 1821-1829. Το μετάλλιο θα απονείμει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη διάρκεια ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ