- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
ΝΔ: 632 πορείες από τις αρχές Φεβρουαρίου - Βολές κατά Τσίπρα
«Οι μισές πορείες στη χώρα έγιναν για τον Κουφοντίνα - Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να καλεί σε διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας»
Οι μισές από τις 632 πορείες που έγιναν από αρχές Φεβρουαρίου ήταν για τον Κουφοντίνα, λέει η ΝΔ - Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα
Σε ολόκληρη τη χώρα έχουν γίνει από τις αρχές Φεβρουαρίου 632 πορείες, με τις μισές να είναι για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εξαπολύει βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα, καταλογίζοντάς του ότι, ενώ, οι πολίτες έδιναν σκληρή μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, εκείνος «αναλάμβανε το ρίσκο για την εξάπλωσή της».
Η ΝΔ αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «632 πορείες έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα από τις αρχές Φεβρουαρίου, με τις μισές εξ αυτών για τον Κουφοντίνα. Εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας και με την πίεση στο σύστημα υγείας να αυξάνεται, είχαμε 14 πορείες την ημέρα στην επικράτεια και 4 πορείες την ημέρα στην Αθήνα. Τις μέρες που οι πολίτες έδιναν σκληρή μάχη κατά της πανδημίας ο κ. Τσίπρας αναλάμβανε το ρίσκο για την εξάπλωση της. Και δυστυχώς συνεχίζει σε αυτό το δρόμο αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να καλεί σε διαδηλώσεις».
Νωρίτερα, στη Βουλή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε παραθέσει τα σχετικά στοιχεία.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε ότι στις τελευταίες 52 ημέρες, στη χώρα πραγματοποιήθηκαν 632 συγκεντρώσεις εκ των οποίων οι μισές πραγματοποιήθηκαν για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Από αυτές οι 189 συνολικά πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα εκ των οποίων σε μόλις 19 έκλεισαν οι δρόμοι.
Η πρόταση για «πολιτικό μορατόριουμ»
Πολιτικό μορατόριουμ τουλάχιστον ενός μήνα πρότεινε, πριν 2 ημέρες, ο Αλέξης Τσίπρας προς την κυβέρνηση προκειμένου να αναχαιτιστεί η πανδημία αν και την ίδια στιγμή αρνήθηκε ότι η αύξηση των κρουσμάτων σχετίζεται με τις πάνω από 150 πορείες που συνδιοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες εβδομάδες.
«Η κυβερνητική εκπρόσωπος μας είπε ότι οργανώθηκαν πάνω από 150 διαδηλώσεις. Εγώ σας λέω ότι κάθε ημέρα έχουμε πάνω από 150 τέτοιου είδους συνωστισμούς σε κλειστούς χώρους στο ΜΕΤΡΟ. Σταματήστε να πετάτε τις ευθύνες που σας αναλογούν. Επιτέλους σοβαρευτείτε. Η χώρα περνά μια πολύ κρίσιμη καμπή. Το τελευταίο που θα μπορούσατε να κάνετε σήμερα είναι να αντιληφθείτε ότι σε αυτή την κρίσιμη καμπή αντί να διχάζετε να πολώνετε και να νομοθετείτε προκλητικά, να ζητήσετε με δική σας ευθύνη ένα πολιτικό μορατόριουμ μέχρι να βγει η χώρα από αυτή την κρίσιμη κατάσταση. Να καθίσουμε όλοι μαζί για να δούμε πως θα βγούμε από αυτή την κρίσιμη κατάσταση που μας φέρατε. Να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.
H απάντηση ήρθε από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη. Η κ. Πελώνη κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει τι είδους μορατόριουμ προτείνει. «Ζητά να σταματήσει να νομοθετεί η Βουλή; Παραδείγματος χάριν, να μην κατατεθεί την Τρίτη στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνεται ρυθμιστικά η εμβληματική επένδυση του Ελληνικού και ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση των μετοχών; Να σταματήσει η κυβέρνηση να κυβερνά, υπό την απειλή ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν σε πορείες και διαδηλώσεις αν δεν γίνουν δεκτά όσα λέει; Ας αφήσει τα συνθήματα κι ας απαντήσει καθαρά».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ
«Με τίμησε με την προστασία του σε πολύ δύσκολες στιγμές» - Η συλλυπητήρια δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Μείωση 3,3% των τιμών εισαγωγών στην ελληνική βιομηχανία τον Νοέμβριο
Δύο πλοία δέχθηκαν επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα – Ασφαλή τα πληρώματα, περιορισμένες ζημιές
Βανδάλισαν τρακτέρ αγροτών που πήγαν στο Μαξίμου στο μπλόκο της Νίκαιας
Ρήξη στον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών μετά την απόφαση Καρυστιανού για δημιουργία πολιτικού φορέα
Μήνυμα για τήρηση της νομιμότητας και συνέχιση συζητήσεων χωρίς αποκλεισμούς
Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup
Τηλεοπτική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ και στον αγροτοσυνδικαλιστή των Μαλγάρων
Ο υπουργός Υγείας έκανε ανάρτηση με αφορμή την αποχώρηση της Μαρίας Καρυστιανού από το ΔΣ του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών
Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών
«Αυτό που συνέβη ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία»
Αφήνοντας παράλληλα αιχμές προς τα υπόλοιπα μέλη
Tι είπε για τη σύμβαση που υπεγράφη επί ΣΥΡΙΖΑ
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας
Mετά την τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Εφετείου
«Κομματική μειοψηφία εκβιάζει την κοινωνία» - Τελεσίγραφο στα μπλόκα
«Τις επόμενες μέρες η απάντηση στα αιτήματα»
To δηκτικό της σχόλιο για την έλλειψη υποστήριξης στους διαδηλωτές του Ιράν
Η πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε στην Εξεταστική για ελέγχους και πιθανές ευθύνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.