- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στις αγορές με 30ετές ομόλογο η Ελλάδα την Τετάρτη 17 Μαρτίου
Ο τίτλος θα έχει «ωρίμανση» τον Ιανουάριο 2052
Με 30ετές ομόλογο η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021.
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να βγει η Ελλάδα στις αγορές με 30ετές ομόλογο. Το βιβλίο προσφορών ανοίγει την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021.
Στόχος είναι να εκδοθεί το 30ετές ομόλογο με χαμηλό επιτόκιο, αποτελώντας έτσι ένα ακόμη σήμα εμπιστοσύνης από τις διεθνείς αγορές στην ελληνική οικονομία.
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη έξοδος της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές ήταν στα τέλη Ιανουαρίου. Το 10ετές ομόλογο είχε μεγάλη ζήτηση. Ειδικότερα, οι προσφορές ξεπέρασαν τα 29 δισ. ευρώ, με το ελληνικό Δημόσιο να αντλεί το ποσό των 3,5 δισ. ευρώ. Το Bloomberg, σε πρόσφατο ρεπορτάζ του, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και την εθνική οικονομία. Όπως είπε, η Ελλάδα είναι από τα πρώτα κράτη - μέλη που έστειλαν ένα αναλυτικό Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προκειμένου να αντλήσει τα 32 δισ. ευρώ που προβλέπονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Το σχέδιο αυτό παρουσιάζεται εντός της ημέρας στη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημειώνεται ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, είχε χαρακτηρίσει υποδειγματικό το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης, προαναγγέλλοντας τις πρώτες εκταμιεύσεις μέσα στο καλοκαίρι.
BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC, J.P. Morgan και Εθνική Τράπεζα θα «τρέξουν» την έκδοση για το 30ετές ομόλογο -τίτλος που θα έχει «ωρίμανση» τον Ιανουάριο 2052.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.