- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βασίλης Κικίλιας: Παρακολουθούμε το θέμα των μεταλλάξεων
Μαργαρίτης Σχοινάς: «Η Ελλάδα κάνει ένα θαύμα»
Οι μεταλλάξεις κορωνοϊού δημιουργούν νέα δεδομένα στην Ελλάδα, δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας από το Σύνταγμα όπου διενεργούνται δωρεάν rapid test.
Για τις νέες μεταλλάξεις κορωνοϊού που προκαλούν ανησυχία στον ΕΟΔΥ αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας.
Ο υπουργός Υγείας πήγε την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, το πρωί, στο Σύνταγμα όπου διενεργούνται δωρεάν rapid test σε πολίτες για τον κορωνοϊό.
Επιχειρώντας να χαμηλώσει τους τόνους, αλλά και την εύλογη ανησυχία, μετά τα δημοσιεύματα για τον εντοπισμό κρούσματος με στελέχη του κορωνοϊού, τα οποία είχαν την περίφημη «σύγκλιση» (δηλαδή στοιχεία από τη βρετανική και τη βραζιλιάνικη μετάλλαξη) ο κ. Κικίλιας τόνισε, παρόντος του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά: «Πάντα μας απασχολούν οι μεταλλάξεις. Είναι ένα θέμα το οποίο επιστημονικά συζητείται παγκοσμίως και δημιουργεί πάντα νέα δεδομένα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε».
Και πρόσθεσε: «Όπως προχωράμε με ταχείς ρυθμούς εμβολιασμού, εμβολιάζουμε και χτίζουμε "τείχος ανοσίας" και κάνουμε τεστ για να γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας».
«Γνωρίζω ότι όλοι έχουμε προσπαθήσει πολύ και υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, όμως υπάρχει και η ελπίδα των εμβολίων που την βλέπουμε μπροστά μας. Είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε» ανέφερε ακόμη. Και επεσήμανε: «Εξετάζουμε και την υλοποίηση και άλλων συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για να αντιμετωπίσουμε την πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας στην Αττική».
Μιλώντας για τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ είπε ότι είναι παντού και κάνουν τεστ στους πολίτες με προσωπικό που διαθέτει υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού ώστε τα τεστ να διενεργούνται με ασφάλεια.
Μαργαρίτης Σχοινάς από Σύνταγμα: «Η μάχη κατά της πανδημίας κορωνοϊού συνεχίζεται»
Από τη μεριά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να είναι μια μικρή χώρα, αλλά «κάνει ένα θαύμα».
«Οι ΚΟΜΥ είναι σύμβολο μιας Ευρώπης που είναι κοντά στον πολίτη όπου κι αν ζει. Αυτά τα 500 οχήματα επισκέπτονται όλη τη χώρα κάνουν τεστ και συμμετέχουν στον εμβολιασμό και αποτελούν ό,τι πιο καλοξοδεμένο θα μπορούσε να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα χρήματα της» δήλωσε ο κ. Μαργαρίτης.
Και κατέληξε, υπογραμμίζοντας: «Η μάχη κατά της πανδημίας συνεχίζεται, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».
Δωρεάν rapid test στο Σύνταγμα για τον κορωνοϊό - Το «ευχαριστώ» από τον Παναγιώτη Αρκουμανέα
«Ευχαριστούμε για τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς τώρα ξέρουμε πόσο πολύ βοήθησαν οι κινητές αυτές ομάδες στα τεστ και στους εμβολιασμούς σε κάθε γωνία της Ελλάδας. Σε αυτό τον ένα χρόνο, οι ΚΟΜΥ ήταν το όπλο που μας βοήθησε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την πανδημία» ανέφερε από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Η ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας
Παρά τις μεγάλες μειώσεις τιμών, η αγοραστική κίνηση δεν ικανοποίησε σημαντικό μέρος της αγοράς
Μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική
Υπό παρακολούθηση το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «TUBITAK MARMARA»
«Δύο έθνη με κοινές αξίες, συμφέροντα και προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απειλές του αύριο»
«Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Νέες παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ
Δυο γενιές Θεσσαλονικέων δεν είχαν δει το μνημείο χωρίς σκαλωσιές
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Τον κατηγόρησε ότι δεν τήρησε συμφωνίες που είχαν κάνει στο παρελθόν
Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.