Πολιτικη & Οικονομια

Σακελλαροπούλου σε Μπιμπίλα: Να αποδοθεί δικαιοσύνη

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι είναι «κέρδος για το θέατρο η αποτίναξη του φόβου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σπύρο Μπιμπίλα είχε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, λεκτική - σωματική βία στο θέατρο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρο Μπιμπίλα.

Η μεταξύ τους συνομιλία πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των συνεχιζόμενων καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση, λεκτική και σωματική βία στο θέατρο.

«Μέσα στο τεταμένο κλίμα των ημερών, επικοινώνησα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα. Μου εξέθεσε τα προβλήματα του κλάδου, λόγω της πανδημίας, καθώς συμπληρώνεται σχεδόν χρόνος με τα θέατρα κλειστά, με αποτέλεσμα να εντείνεται η επαγγελματική ανασφάλεια και η αγωνία για την επόμενη μέρα. Ειδική αναφορά κάναμε στην αναστάτωση που επικρατεί στον χώρο και απειλεί να τον απαξιώσει συνολικά στην αντίληψη του κοινού» ανέφερε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη δήλωσή της.

Και προσθέτει: «Του εξέφρασα τη μεγάλη ανησυχία που αισθάνομαι βλέποντας τον κόσμο του θεάτρου να πλήττεται βίαια από τις αποκαλύψεις για κατάχρηση εξουσίας, σεξουαλική εκμετάλλευση, σωματική ή λεκτική βία. Αναφέρθηκα στη συνάντησή μου με τη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία έγινε για να της εκφράσω την ενεργό συμπαράστασή μου στην προσπάθεια αποκάλυψης και καταδίκης κάθε κακοποιητικής συμπεριφοράς. Στο πρόσωπό της συναντήθηκα με όλους εκείνους, γυναίκες και άντρες, από οποιοδήποτε επαγγελματικό ή κοινωνικό χώρο, που βρίσκονται αντιμέτωποι με κάθε μορφή σεξουαλικής ή εξουσιαστικής κατάχρησης. Για να τους παροτρύνω να σπάσουν το φράγμα της σιωπής, να μιλήσουν δίχως φόβο. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχουν οι θεσμοί και οι εγγυήσεις του Κράτους Δικαίου που διασφαλίζουν τις νόμιμες διαδικασίες και τα δικαιώματα των εμπλεκομένων. 

«Ας κρατήσουμε ως σημαντικό κέρδος αυτής της δύσκολης περιόδου για το θέατρο, αλλά και για άλλους καλλιτεχνικούς και μη χώρους, την αποτίναξη του φόβου. Και το αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης, ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια και το κύρος προσώπων και θεσμών που τόσο τους χρειάζεται η κοινωνία» καταλήγει στη δήλωσή της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Σπύρο Μπιμπίλα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ