Πολιτικη & Οικονομια

Ο Κωστής Χατζηδάκης βράβευσε τη μαθητική ομάδα Plaisiobots

Η ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής - Παρουσίασε το «έξυπνο» μπαστούνι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από τη βράβευση της μαθητικής ομάδας Plaisiobots
Στιγμιότυπο από τη βράβευση της μαθητικής ομάδας Plaisiobots © Υπ. Εργασίας

Κωστής Χατζηδάκης: Ο υπουργός Εργασίας βράβευσε την ομάδα Plaisiobots για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, βράβευσε την ομάδα Plaisiobots, τη μαθητική ομάδα που κατέκτησε την πρώτη θέση στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής, με το «έξυπνο», μπαστούνι.

Η ομάδα Plaisiobots συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της «Πλαίσιο» και αποτελείται από τέσσερις νέους, τον 16χρονο Χρίστο, την 15χρονη Ίριδα, την 14χρονη Βασιλική και τον 13χρονο Αλκιβιάδη, που είναι παιδιά και συγγενείς εργαζομένων της εταιρείας.

«Η μαθητική ομάδα Plaisiobots που κατέκτησε την πρώτη θέση Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής με το «έξυπνο» μπαστούνι που παρουσίασε, μας κάνει διπλά υπερήφανους. Αφενός γιατί αναδείχθηκαν πρώτοι στον κόσμο, κερδίζοντας ομάδες από χώρες με μεγάλη τεχνολογική παράδοση, όπως η Νότιος Κορέα και η Ρωσία. Αφετέρου, γιατί ανέπτυξαν μια ιδέα εξαιρετικά χρήσιμη για τους συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης που μπορεί να τους διευκολύνει να μετακινούνται καθημερινά με ανεξαρτησία και ασφάλεια», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

«Όταν τους ζητήθηκε να δημιουργήσουν ένα ρομπότ, η Ίρις, η Βασιλική, ο Χρήστος και ο Αλκιβιάδης σκέφτηκαν ποιοι το έχουν περισσότερο ανάγκη. Κι έτσι σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα λευκό μπαστούνι με 3-D αισθητήρα ανίχνευσης για τους συνανθρώπους μας με οπτική αναπηρία», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, προσθέτοντας ότι η επιτυχία της Plaisiobots γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν ληφθεί υπόψη ότι συστάθηκε και λειτούργησε σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Σταμάτης από την πλευρά του τόνισε ότι «Με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας έχει συσταθεί Ομάδα Εργασίας για τους εκπαιδευτές κινητικότητας και προσανατολισμού για τα άτομα με οπτική αναπηρία, ώστε να βελτιώσει τις πολιτικές ενίσχυσης στον τομέα της προσβασιμότητας των ατόμων αυτών.  Αναμένουμε τις προτάσεις της Ομάδας στο τέλος του μήνα, έχοντας ως απώτερο στόχο την ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της  «Πλαίσιο» Κώστας Γεράρδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από τις δράσεις για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία όρασης υλοποιούνται μέσω του ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών) που έχει ως αποστολή την πλήρη ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Το ΚΕΑΤ μεταξύ άλλων εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους και προγράμματα εκπαίδευσης για άτομα με προβλήματα όρασης και πρωτοστατεί στην ίδρυση κατάλληλων δομών μόνιμης περίθαλψης για άτομα που λόγω πολλαπλής αναπηρίας ή ηλικίας δεν μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα αποκατάστασης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ