- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τσακλόγλου: Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης
«Τα θεμελιωμένα δικαιώματα δεν επηρεάζονται και οι ασφαλισμένοι μπορούν να τα ασκήσουν όποτε το θελήσουν»
Πάνος Τσακλόγλου: Η δήλωση του υφυπουργού Εργασίας στη Βουλή για τη μη μεταβολή των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης.
O υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, σε ομιλία του στη Βουλή, σημείωσε ότι «το νομοθετικό πλαίσιο για την εξέλιξη των ορίων ηλικίας ΔΕΝ έχει διαφοροποιηθεί, αλλά και δεν πρόκειται να αλλάξει».
«Είναι σε κάθε περίπτωση σαφές ότι τα θεμελιωμένα δικαιώματα δεν επηρεάζονται και οι ασφαλισμένοι μπορούν να τα ασκήσουν όποτε το θελήσουν. Αυτό δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση και σε αυτό πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι», τόνισε ο κ. Τσακλόγλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα μεταβατικά όρια ηλικίας που προβλέπει ο νόμος 4336/2015. Ο συγκεκριμένος νόμος παρέχει σε συγκεκριμένες κατηγορίες παλαιών ασφαλισμένων δυνατότητα συνταξιοδότησης πριν από την ηλικία των 67 ετών ή πριν από τα 62 έτη, ακόμη κι αν δεν έχουν συμπληρωθεί 40 έτη ασφάλισης.
«Καλό θα είναι να βάλουμε ορισμένα πράγματα στη θέση τους για να μη δημιουργείται καμία σύγχυση», είπε ο κ. Τσακλόγλου, απαντώντας στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, κ. Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος έθεσε το σχετικό ερώτημα επικαλούμενος δημοσιεύματα μερίδας του τύπου.
Στη σχετική Υπουργική Απόφαση που έχει εκδοθεί, «είναι ξεκάθαρο ότι για τους ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα αλλά συμπληρώνουν το μεταβατικό όριο των διατάξεων του μετά την 1.1.2022, η σύνταξή τους καταβάλλεται κατά το έτος που συμπληρώνεται το νέο -μεταβατικό- όριο ηλικίας», τόνισε ο κ. Τσακλόγλου επισημαίνοντας με έμφαση τα ακόλουθα: «Κατά συνέπεια, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα μέχρι σήμερα ή αυτό θα συμβεί εντός του 2021 πως δε θα πρέπει να υφίσταται καμία σύγχυση και καμία ανησυχία».
«Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να διαβεβαιώσω ότι η Ελληνική Πολιτεία παραμένει ένα ευνομούμενο κράτος. Η παρούσα κυβέρνηση δε νομοθετεί εν κενώ», ανέφερε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τονίζοντας ότι: «Τα ζητήματα ασφάλισης είναι θέματα δύσκολα και σύνθετα. Σκοπός του Υπουργείου είναι η απλοποίηση των κανόνων απονομής και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας κι εμπιστοσύνης. Αυτό γίνεται με σταθερούς κανόνες και διαφάνεια Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, το νομοθετικό πλαίσιο για την εξέλιξη των ορίων ηλικίας ΔΕΝ έχει διαφοροποιηθεί αλλά και δεν πρόκειται να αλλάξει».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.