Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: «Προτεραιότητα σε άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων»

«Όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως επόμενο βήμα για χαλάρωση των μέτρων είναι το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων και όχι χιονοδρομικά και εστίαση

Στοπ στην παραφιλολογία σχετικά με το επόμενο βήμα της άρσης των μέτρων του κορωνοϊού έβαλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στην Ολομέλεια ξεκαθάρισε ότι πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων των σχολείων. «Όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν», επισήμανε χαρακτηριστικά, υπαινισσόμενος ότι η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων, της εστίασης και των μετακινήσεων μεταξύ των νομών πάει για αργότερα.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης άμεσα δεν είναι δεδομένη. Πρώτα θα πρέπει να εξεταστεί το  «αποτύπωμα» του ανοίγματος του λιανεμπορίου στα επιδημιολογικά δεδομένα, παράλληλα με τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων.

Για το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων είχε μιλήσει νωρίτερα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Υπογράμμισε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τον παράγοντα του χρόνου, καθώς τα χιονοδρομικά δουλεύουν συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, σημείωσε πως θα μπορούσε να εξεταστεί, μαζί με το άνοιγμα των χιονοδρομικών, και το άνοιγμα των χώρων ενοικίασης στολών, με είσοδο ατόμων με βάση τα τετραγωνικά μέτρα. Το θέμα της λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων θα τεθεί την επόμενη Παρασκευή στη συνεδρίαση της επιτροπής, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση»
σημείωσε. Για να αρθεί, ωστόσο, ο συγκεκριμένος περιορισμός, πρέπει να αρθούν οι αντιστάσεις κάποιων μελών της επιτροπής που εκφράζουν επιφυλάξεις.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ