Πολιτικη & Οικονομια

Αγωγή ΑΔΕΔΥ στον Θάνο Τζήμερο - Η «συγγνώμη» του στους «κηφήνες»

Τι απαντά ο πρόεδρος της «Δημιουργία Ξανά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θάνος Τζήμερος
Θάνος Τζήμερος © EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος της «Δημιουργία Ξανά», απαντά στην αγωγή της ΑΔΕΔΥ εναντίον του, ζητώντας «συγγνώμη» από τους «κηφήνες» του συνδικαλισμού.

Το ποσό των 130.000 ευρώ διεκδικεί ως αποζημίωση η ΑΔΕΔΥ από τον Θάνο Τζήμερο για ανάρτησή του στα social media.

Ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», με αφορμή πρόσφατη απεργία της ΑΔΕΔΥ, έκανε λόγο για «κηφήνες» σε κείμενό του. Η ΑΔΕΔΥ υπέβαλε αγωγή κατά του Θάνου Τζήμερου, ζητώντας να κατέβει η ανάρτηση και να υπάρξει δημόσια συγγνώμη.

«Να τελειώνουμε με τη δικτατορία των κηφήνων εργατοπατέρων της ΑΔΕΔΥ. Εμείς τους σημερινούς απεργούς θα τους είχαμε ήδη απολύσει, και θα ακολουθούσε αγωγή για ζημιές που υπέστη η Οικονομία. Αν θέλετε να σας διοικεί η ΑΔΕΔΥ, συνεχίζετε να ψηφίζετε ασπόνδυλους» είχε τονίσει στην ανάρτησή του ο Θάνος Τζήμερος.

thanos-tzimeros-adedy.jpg

Στην απάντησή του ο κ. Τζήμερος ζητά συγγνώμη από τους «κηφήνες», επισημαίνοντας: «Αναγνωρίζω ότι στη δημοσίευσή μου για την απεργία της ΑΔΕΔΥ, ο χαρακτηρισμός "κηφήνες" είναι προφανώς συκοφαντικός για τους πραγματικούς κηφήνες, από τους οποίους και ζητώ συγγνώμη».

Και προσθέτει, εξαπολύοντας επίθεση σε συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ: «Κανένας επιστήμονας δεν ανακάλυψε ακόμα τι ακριβώς προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο η ΑΔΕΔΥ, πέρα από ταλαιπωρία, αφαίμαξη φόρων και νομιμοποίηση της αργομισθίας... Οι κρατικοί συνδικαλιστές αφαιμάσσουν την παραγωγική οικονομία, καθώς, με συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις (οι μόνοι τομείς στους οποίους "κινητοποιούνται"), προσπαθούν να εξασφαλίσουν για τους εαυτούς τους προκλητικά προνόμια, όπως το δικαίωμα να πληρώνονται, να εξελίσσονται μισθολογικά και να παίρνουν επιδόματα, ακόμα και υπερωρίες, χωρίς να εργάζονται ούτε μία ώρα στη θέση για την οποία προσελήφθησαν, ενώ η Οικονομία βυθίζεται.

» Επιπλέον, αρνούνται ακόμα και τον οικονομικό έλεγχο του κράτους, στο πώς χρησιμοποίησαν την κρατική επιχορήγηση, έλεγχο ο οποίος, όποτε διεξήχθη, αποκάλυψε σωρεία σκανδάλων και τερατώδη διασπάθιση του χρήματος των φορολογουμένων».

Και υπογραμμίζει ότι «αν δεν αλλάξει ο νόμος περί συνδικαλισμού, η χώρα θα είναι μη κυβερνήσιμη, όποιος και να βρίσκεται την εξουσία».

Στις 11 Φεβρουαρίου 2021 είναι η ημερομηνία της εκδίκασης της αγωγής της ΑΔΕΔΥ κατά του Θάνου Τζήμερου, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ