- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο Αντώνης Δαρζέντας σχολιάζει τους πολλούς συμβολισμούς που είχε η έναρξη των εμβολιασμών στην Ελλάδα.
Εχθές ήταν μια όμορφη ημέρα. Η πιο όμορφη ίσως από τότε που ξεκίνησε τούτο εδώ το κακό. Είχε χαμόγελα, αγάπη, ελπίδα και σύμπνοια.
Κάποια στιγμή μάλιστα εκεί που άστραφταν τα φλας των φωτογράφων, νόμισα πως ήμουν σε ένα χαρούμενο γαμήλιο γλέντι. Με νύφη την Ευσταθία, γαμπρό τον Σωτήρη, κουμπάρα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συμπεθέρους τους πολιτικούς αρχηγούς που παρά το ότι δεν χωνεύονται μεταξύ τους, είπαν να παρασταθούν στην χαρά των παιδιών τους και παπά τον Μητροπολίτη Ναυπακτίας.
Και παιδί ήδη γεννημένο. Το εμβόλιο. Με έναν πόνο που λένε. Και είχε συμβολισμούς. Πολλούς συμβολισμούς. Πρώτα τη μητρική μορφή της Νοσηλεύτριας. Που η επιλογή της ως πρώτης Ελληνίδας για το εμβόλιο την βρήκα πολύ πιο πετυχημένη απ’ ό, τι την επιλογή ενός ηλικιωμένου όπως έγινε στις άλλες χώρες. Να μην ξεχνάμε πως οι νοσηλευτές είναι πολύ πιο κοντά στους ασθενείς απ’ ό,τι οι γιατροί αλλά επιπλέον η γενικότερη μορφή και εμφάνιση της ήταν μια σχεδόν αναγεννησιακή εικόνα που θα μπορούσε να υπάρχει σε έναν πίνακα του Botticelli, του Giotto, ή του Tintoretto. Μια γυναικεία μορφή που μετέδιδε υγεία, αναγέννηση, δύναμη. Μια μητέρα. Με το προτρεπτικό χαμόγελο της σιγουριάς να μας λέει σιωπηρά «εγώ είμαι εδώ, προχώρα».
Και μετά ο κος Τσιόδρας. Με το γκρι καλοκαιρινό αμάνικο φανελάκι. Μια πατρική μορφή βγαλμένη από τη δεκαετία του 60, σαν φιγούρα καλοκαιρινού μεσογειακού απομεσήμερου που μυρίζει κολόνια Μυρτώ και after shave. Όπως ο πατέρας που θυμόμαστε με τη στιβαρή παρουσία, τα ζεστά χέρια, και την αποφασιστικότητα.
Εχθές συμπλεύσαμε, ομονοήσαμε, συμφωνήσαμε. Και παρά τις μεγαλόφωνες παραφωνίες από τις κουτσομπόλες της γειτονιάς, το γλεντήσαμε. Και μάθαμε και κάτι άλλο. Ότι οι μάχες έτσι κερδίζονται πια. Και οι ήρωες του σύγχρονου κόσμου δεν χρειάζεται να είναι σε άγρια περήφανα άλογα, με αστραφτερά σπαθιά που αφαιρούν ζωές. Αντίθετα μπορεί να είναι γαλήνιοι Σωτήρηδες με καλοκαιρινά φανελάκια. Και χαρούμενες Ευσταθίες με πλατιά χαμόγελα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών
Ο πρωθυπουργός για τον νέο ψηφιακό δικαστικό φάκελο
Παραμένει υψηλή η φορολογική επιβάρυνση, παρά τη μικρή βελτίωση σε σχέση με το 2024
«Παραπληροφόρηση από τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ – Το μέτρο για τα ταξί μηδενικών ρύπων αφορά λιγότερο από το 1%»
Ο πρωθυπουργός αποχαιρετά τον πρώην Πρόεδρο Κύπρου, αναδεικνύοντας μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκή πορεία
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ
«Με τίμησε με την προστασία του σε πολύ δύσκολες στιγμές» - Η συλλυπητήρια δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Μείωση 3,3% των τιμών εισαγωγών στην ελληνική βιομηχανία τον Νοέμβριο
Δύο πλοία δέχθηκαν επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα – Ασφαλή τα πληρώματα, περιορισμένες ζημιές
Βανδάλισαν τρακτέρ αγροτών που πήγαν στο Μαξίμου στο μπλόκο της Νίκαιας
Ρήξη στον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών μετά την απόφαση Καρυστιανού για δημιουργία πολιτικού φορέα
Μήνυμα για τήρηση της νομιμότητας και συνέχιση συζητήσεων χωρίς αποκλεισμούς
Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup
Τηλεοπτική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ και στον αγροτοσυνδικαλιστή των Μαλγάρων
Ο υπουργός Υγείας έκανε ανάρτηση με αφορμή την αποχώρηση της Μαρίας Καρυστιανού από το ΔΣ του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών
Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών
«Αυτό που συνέβη ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία»
Αφήνοντας παράλληλα αιχμές προς τα υπόλοιπα μέλη
Tι είπε για τη σύμβαση που υπεγράφη επί ΣΥΡΙΖΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.