Πολιτικη & Οικονομια

Κεραμέως: Στόχος να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου

Οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής των μαθητών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Νίκη Κεραμέως: Οι δηλώσεις της για το άνοιγμα των σχολείων και τις αλλαγές που προωθούνται στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια και το μηχανογραφικό δελτίο.

«Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν τα σχολεία αμέσως μετά τις γιορτές, στις 8 Ιανουαρίου», είπε σήμερα η υπουργός, Νίκη Κεραμέως

Μιλώντας στo Μega, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επεσήμανε ότι «πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. Θα ζητήσουμε να μας υποδείξουν τη σύστασή τους βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων, μία εβδομάδα νωρίτερα» και αναφέρθηκε στις αλλαγές που προωθούνται στο σύστημα εισαγωγής των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

«Το 30% των φοιτητών που εισάγεται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν ολοκληρώνει τις σπουδές του. Αρκετοί μπαίνουν με πολύ χαμηλούς βαθμούς. Η εικόνα αυτή δεν τιμά το ελληνικό πανεπιστήμιο. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση των σπουδών», δήλωσε η κ. Κεραμέως και συνέχισε τονίζοντας ότι «η πρόταση για ελάχιστη βάση εισαγωγής δεν θα είναι οριζόντια, δεν θα είναι ίδια για κάθε πανεπιστημιακό τμήμα. Κάθε τμήμα θα θέτει ως βάση το ποσοστό επί της μέσης επίδοσης όλων των υποψηφίων. Θα εξαρτηθεί από τι θα ορίσει δηλαδή το κάθε πανεπιστημιακό τμήμα». Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τις Ανθρωπιστικές σπουδές, τονίζοντας πως «ο μέσος όρος είναι 12 και τα πανεπιστημιακά τμήματα θα μπορούν να ορίσουν για παράδειγμα το 80% ή το 100% του 12. Οι όποιες αλλαγές επιδρούν από τα αποτελέσματα των πανελλαδικών. Η πρόθεση μας είναι να ισχύσει από φέτος η καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής».

Όσο για τις αλλαγές στα Μηχανογραφικά, σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως, στόχος είναι να υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός επιλογών που θα μπορούν να κάνουν τα παιδιά στο μηχανογραφικό. «Θα υπάρχει ένα όριο επιλογών – ίσως να είναι 15, αλλά είναι κάτι που εξετάζεται ως προς τον αριθμό. Με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κάνουν συνειδητές επιλογές».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ