Πολιτικη & Οικονομια

Άλμα για τις μετοχές της Moderna - Βουτιά για Pfizer & ΒioNTech

Τι επισήμαναν για το ράλι στις διεθνείς αγορές οι αναλυτές της Morgan Stanley

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Wall Street
Wall Street © EPA/JUSTIN LANE

Οι μετοχές της Moderna σημειώνουν άλμα 9%, ενώ μοιραία, η σημερινή εικόνα της μετοχή της Pfizer χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά προβληματική

Με ισχυρά κέρδη συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να σημειώνει και νέο ιστορικό υψηλό στο κλίμα αισιοδοξίας που διαμορφώνει η ανακοίνωση της Moderna ότι το πειραματικό της εμβόλιο εμφανίζει αποτελεσματικότητα που ξεπερνά το 94%.

Οι μετοχές της Moderna σημειώνουν άλμα 9%, ενώ μοιραία, η σημερινή εικόνα της μετοχή της Pfizer χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά προβληματική, καθώς υποχωρεί κατά 4,1%. Ευρύτερες απώλειες εμφανίζει και η μετοχή της BioNTech, η οποία διολισθαίνει κατά 12,8%. Κατά 0,9% υποχωρεί, τέλος, η μετοχή της AstraZeneca, της οποίας τα αποτελέσματα των δοκιμών δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη.

Σε ράλι επιδίδονται και οι κλάδοι που θα αντλήσουν τα μεγαλύτερη οφέλη από την επανεκκίνηση των οικονομιών με τις United Airlines Holdings και Royal Caribbean Group να καταγράφουν κέρδη 6% και 8,8% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, υποχωρούν οι τίτλοι τεχνολογικών εταιρειών που ευνοήθηκαν από το κλείσιμο της οικονομίας. Μεταξύ άλλων η Zoom Video Communications χάνει 3,6%.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI αυξήθηκε 0,4% στις 608,98 μονάδες, πολύ κοντά στο υψηλό επίπεδο ρεκόρ που είχε σημειώσει νωρίτερα αυτό τον μήνα, με τη βοήθεια των ισχυρών κερδών που σημείωσαν οι μεγαλύτερες ασιατικές αγορές και το ανοδικό άνοιγμα των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για την περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού (εκτός της Ιαπωνίας) ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από την καθιέρωσή του το 1987 καθώς η Ιαπωνία βγήκε από την ύφεση, η Κίνα ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και υπεγράφη η μεγαλύτερη ιστορικά συμφωνία για το εμπόριο στην περιοχή.

Σειρά έλαβαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι σημείωσαν άνοδο, με τον βρετανικό FTSE 100 και τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να καταγράφουν και οι δύο κέρδη περίπου 0,7%.

«Θεωρούμε ότι αυτή η παγκόσμια ανάκαμψη είναι βιώσιμη, συγχρονισμένη και ενισχύεται από πολιτικές, ακολουθώντας σε μεγάλο βαθμό τη φυσιολογική εξέλιξη μετά την ύφεση», επεσήμαναν αναλυτές της Morgan Stanley.

«Να έχετε μεγάλες θέσεις σε μετοχές και πιστώσεις σε σχέση με μετρητά και κρατικά ομόλογα και πουλάτε δολάρια», συμπλήρωσαν.

ΠΗΓΗ: capital.gr, ΕΡΤ, Καθημερινή

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ