Πολιτικη & Οικονομια

Επίθεση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Σωτήρη Τσιόδρα

Τι καταλογίζουν στον καθηγητή λοιμωξιολογίας οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σωτήρης Τσιόδρας
Σωτήρης Τσιόδρας © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Επίθεση σε Σωτήρη Τσιόδρα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και Χρήστο Γιαννούλη - Τον κατηγόρησαν ότι καλύπτει την κυβέρνηση για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ.

Κοινή δήλωση με την οποία εξαπολύουν επίθεση στον Σωτήρη Τσιόδρα έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης.

Σε αυτήν τη δήλωση οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας «καλύπτει» την κυβέρνηση για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 1.259 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας επέστρεψε στη live ενημέρωση για τη διασπορά της Covid-19 στη χώρα. «Δεν έχω χαρτιά μπροστά μου. Περισσότερο από τη γλώσσα των αριθμών μιλάει η γλώσσα της καρδιάς. Περισσότερο από τη γλώσσα των μέτρων μιλά η φωνή της συνείδησης» ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας και ξεκαθάρισε ότι είναι προσωπική επιλογή του κάθε πολίτη για το αν θα τηρήσει ή όχι τα μέτρα, καθορίζοντας με την επιλογή του αυτή το αν τελικά «θα οδηγηθούμε σε γενικό lockdown».

«Είναι η ώρα της συνείδησης, να μιλήσουν οι καρδιές. Δεν μετράνε τα δικά μου λόγια, όσο η δική σας ελεύθερη επιλογή. Αυτό που θα κάνουμε για να προχωρήσουμε μπροστά» είπε επίσης, ενώ για τα ΜΜΜ και τις εικόνες συνωστισμού παραδέχτηκε: «Είναι αδύνατο να επενδύσουμε σε μεγαλύτερη άνεση στα μέσα μεταφοράς, εμείς σαν επιστήμονες το λέμε συνέχεια. Φοράτε τη μάσκα σας, μην τη φοράτε με λάθος τρόπο ή κάτω από τη μύτη».

Μέσα σε αυτό το δραματικό πλαίσιο και με τις επόμενες δύο εβδομάδες να είναι εξαιρετικά κρίσιμες, οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν στον Σωτήρη Τσιόδρα, κατηγορώντας τον ότι καλύπτει «την κυβερνητική αδράνεια για τα ΜΜΜ».

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης δήλωσαν: «Ο κ. Τσιόδρας καλύπτει την αδράνεια της Ν.Δ. στην αντιμετώπιση του συνωστισμού στα ΜΜΜ. 270 λεωφορεία και τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο».

Και πρόσθεσαν: «Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να αυξηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η δήλωση αυτή είναι απολύτως ανακριβής. 170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο με μικρές μόνο επιδιορθώσεις και ανταλλακτικά και την τοποθέτηση οδηγών από το νυν προσωπικό. Η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κ. Τσιόδρας επιλέγει να καλύψει αυτή την αδράνεια. Δυστυχώς».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ