Πολιτικη & Οικονομια

Σκυλακάκης: Μέτρα στήριξης σε θέατρα, σινεμά και ΚΤΕΛ

Οι δύο πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θόδωρος Σκυλακάκης
Θόδωρος Σκυλακάκης © EUROKINISSI/ KΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Θόδωρος Σκυλακάκης: Τι είπε για τη ρύθμιση που έρχεται για θέατρα, σινεμά, τουριστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης αναφέρθηκε στις δύο πρωτοβουλίες στήριξης επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και των συναυλιών, όπως και για τα τουριστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι άμεσα προχωρά νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να προχωρά στην αγορά ποσοστού των εισιτηρίων σε θέατρα, κινηματογράφους και συναυλίες.

Μετά το τέλος της πανδημίας θα επιστρέφονται με την μορφή κοινωνικού εισιτηρίου. Παράλληλα, σημείωσε ότι προχωρά η έκδοση ΚΥΑ για την οικονομική αποζημίωση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ για τις κενές θέσεις που υποχρεούνται να έχουν λόγω της πανδημίας.

Ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι κυβέρνηση έχει ήδη «εργαλεία» για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται και τα οποία θα χρησιμοποιούνται μέχρι να λήξει η πανδημία. 

Θ.Σκυλακάκης|Ο αν.Υπουργός οικονομίας στην ΕΡΤ |  26/10/20 | ΕΡΤ

Τι ισχύει για τα θεάματα στο επίπεδο 3

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη COVID19, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) επιτρέπονται, μόνο με έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ζωντανά θεάματα και ακροάματα και λοιπές παραστατικές τέχνες εφόσον στους ανοικτούς χώρους :

* η πληρότητα φτάνει το 30% & 

* είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας

Για τους κλειστούς χώρους προβλέπεται :

* 30% πληρότητα &

* υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ