- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εύα Καϊλή: Θα είναι υποψήφια για την Κεντροαριστερά; - Τι απαντά
Γιατί αφήνει αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση Novartis
Η Εύα Καΐλή, ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, απαντά στα σενάρια για το αν θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία στην Κεντροαριστερά.
Θέση για τα σενάρια που τη θέλουν να είναι υποψήφια για την Κεντροαριστερά πήρε η Εύα Καΐλή.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό, επισημαίνοντας με νόημα: «Θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες αν θα είμαι υποψήφια».
«Στο ΚΙΝΑΛ, πάντα συζητάμε για τις αλλαγές στην ηγετική μας ομάδα. Θεωρώ ότι ο ρόλος του ΚΙΝΑΛ είναι πολύ σημαντικός. Πάντως, αυτή η στιγμή δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη για να ανοίξει μια τέτοια κουβέντα» τόνισε η Εύα Καΐλη.
Και πρόσθεσε: «Εγώ εργάζομαι για την Ελλάδα στην Ευρώπη σε δύσκολες συνθήκες. Θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες αν θα είμαι υποψήφια. Αυτήν τη στιγμή δεν περνάει από το μυαλό μου. Σε 2 - 3 χρόνια έχουν ανάγκη να αλλάξουν τα πράγμα. Για νωρίτερα δεν το βλέπω εύκολο».
Η Εύα Καϊλή σχολίασε και τη βράβευση των μαρτύρων στην υπόθεση Novartis από την ευρωομάδα της Αριστεράς.
«Εδώ έχει γίνει μια προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν οι μάρτυρες του ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις ότι η νυν κυβέρνηση τούς εκβιάζει» τόνισε. Και συμπλήρωσε: «Παραπληροφορούν στις Βρυξέλλες συναδέλφους από άλλες χώρες και άλλες παρατάξεις ισχυριζόμενοι ότι αφορούν το σκάνδαλο Novartis γενικά. Αφορούν το πολιτικό κομμάτι που χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικούς λόγους».
Πιο αναλυτικά η Εύα Καϊλή τόνισε για το συγκεκριμένο ζήτημα: «Εδώ έχει γίνει μια προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν οι μάρτυρες του ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις ότι η νυν κυβέρνηση τους εκβιάζει, όταν λοιπόν απεστάλη μια επιστολή και στην ομάδα των σοσιαλδημοκρατών αλλά και στην ευρωπαϊκή αριστερά ισχυριζόμενη κάτι τέτοια, μου ζητήθηκε και η δική μου πλευρά, ενημέρωσα προφανώς ότι δεν ισχύει γιατί το ζήτημα το πολιτικό δεν υφίσταται στο σκάνδαλο Novartis, αποδείχτηκε ότι είχε κατασκευαστεί ειδικά στην Ελλάδα.
» Παραπληροφορούν στις Βρυξέλλες συναδέλφους από άλλες χώρες και άλλες παρατάξεις ισχυριζόμενοι ότι αφορούν το σκάνδαλο Novartis γενικά. Αφορούν το πολιτικό κομμάτι που χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικούς λόγους και μάλιστα νομίζω ο Πολάκης αποκάλυψε και τα ονόματά τους κατά τ΄άλλα τους ενδιαφέρει η ανωνυμία και ως κυβέρνηση δεν έκαναν τίποτα για την ανωνυμία οποιουδήποτε μάρτυρα.
» Η δε συμφωνία της Novartis να πληρώσει ένα πρόστιμο για τα όσα έχουν γίνει, αφορά και πάλι το σκάνδαλο το ιατρικό και όχι το πολιτικό. Άρα η παραπληροφόρηση εδώ νομίζω έχει φτάσει στα όρια της».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
«Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά έναν πραγματικό αγρότη, με πραγματική παραγωγή. Δεν αφορά ανύπαρκτη καλλιέργεια, εικονική δραστηριότητα ή παράνομη είσπραξη ενισχύσεων»
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Στο αρχείο οι κατηγορίες για άλλους 7
Η φωτογραφία από βιβλιοπωλείο που ανήρτησε ο υπουργός Υγείας
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι
Με 16 βουλευτές το κόμμα
Τι ώρα εμφανίζονται τα χρήματα στα ΑΤΜ
Η ώρα που πληρώνονται οι δικαιούχοι
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Τσίπρα για προμελετημένο σχέδιο διάλυσης
Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια
Ο γρίφος της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Τι είναι καλοκαίρι για τα παιδιά και λύση για τους γονείς;»
Παρέμβαση στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία
«Η ενίσχυση του Λ.Σ. και η ασφάλεια του πολίτη είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας»
Οι προθεσμίες εκπνέουν σύντομα και η διαδικασία επιλογής είναι αυστηρή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.