Πολιτικη & Οικονομια

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο ΕΜΣΤ - Αποχώρησε οδηγώντας ένα Tesla

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσε στο Μουσείο η Λίνα Μενδώνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ TESLA
ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ TESLA © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με ένα τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla αποχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ένα τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρικό αυτοκίνητο, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ κατά την αποχώρησή του, ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε να μπαίνει για να οδηγήσει ο ίδιος ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο Tesla.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ TESLA
ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ TESLA © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ο Πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο, περιηγήθηκε μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη στη μόνιμη συλλογή του μουσείου, η οποία περιλαμβάνει 172 έργα από 78 Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

«Είπαμε ότι θα το ανοίξουμε, το ανοίξαμε. Και γίνεται πια ένας πόλος που δεν αφορά μόνο την πόλη, αλλά θα μπει στον διεθνή χάρτη αυτό το μουσείο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχω πολλές σκέψεις για το πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε», προσέθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης την περιοδική έκθεση UBUNTU, η οποία αποτελείται από 66 έργα 34 αντιπροσωπευτικών δημιουργών της σύγχρονης αφρικανικής τέχνης, επιλεγμένα από τη Συλλογή Χάρη Δαυίδ. Τον Πρωθυπουργό ξενάγησαν ο κ. Δαυίδ και η σύζυγός του Λάνα Ντιμπιέρ, οι οποίοι εξήγησαν τις πηγές έμπνευσης των καλλιτεχνών και πώς αποτυπώνονται στα έργα.

Το ΕΜΣΤ φιλοξενεί ακόμα την περιοδική έκθεση Θεωρήματα 2: Περί Ιστορίας, της Ένωσης Ελλήνων Τεχνοκριτών AICA Hellas, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης AICA International.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ