Πολιτικη & Οικονομια

Μιχαηλίδου για γηροκομείο: Περισσότερα κρούσματα χωρίς τα μέτρα

«Στην περίπτωση του Αγίου Παντελεήμονα, είναι σαφές πως κάποιος από τους εργαζομένους δεν τήρησε τα πρωτόκολλα και μετέφερε τον ιό μέσα στη δομή»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε για τα 40 θετικά κρούσματα σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα μίλησε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική εκπομπή η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως «στην περίπτωση του Αγίου Παντελεήμονα, είναι σαφές πως κάποιος από τους εργαζομένους δεν τήρησε τα πρωτόκολλα και μετέφερε τον ιό μέσα στη δομή. Στη συγκεκριμένη δομή έχουν γίνει συνολικά τέσσερα τεστ μέσα σε ένα μήνα καθώς και μοριακοί έλεγχοι»

Σημείωσε επίσης ότι «η παραβίαση θα ελεγχθεί από την εισαγγελία, μέσω της κατεπείγουσας εισαγγελικής παρέμβασης που ανακοινώθηκε χθες».

Η κα Μιχαηλίδου υποστήριξε πως «σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα έχει πάρει αυστηρότερα μέτρα όσον αφορά τις κλειστές δομές γι'αυτό και δεν έχουμε πολλά κρούσματα σε αυτές.

»Αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα που έχουμε πάρει, θα είχαμε πολύ περισσότερα κρούσματα» τόνισε και πρόσθεσε πως «πρέπει όλοι να τηρούν τα πρωτόκολλα».

Εν κατακλείδι υπογράμμισε πως το κράτος «σαρώνει» με τεστ σε γηροκομεία καθώς και δομές που βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ