Πολιτικη & Οικονομια

Πέτσας: Γύρισαν μπούμερανγκ στην Άγκυρα οι απαιτήσεις της

«Η προσπάθεια της να επιβάλει τους όρους της στην Ανατολική Μεσόγειο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέτσας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μπούμερανγκ γύρισαν οι προσπάθειες της Τουρκίας να επιβληθεί στην Ανατολική Μεσόγειο όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Απαντήσεις στις δηλώσεις Τούρκων πολιτικών έδωσε ο Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η Τουρκία έχει ξεμείνει από στήριξη.

«Η προσπάθεια να επιβάλει η Τουρκία τους δικούς της όρους στην περιοχή (σ.σ. της Ανατολικής Μεσογείου), της γύρισε μπούμερανγκ και για το λόγο αυτό όλοι οι μεγάλοι παίκτες παίρνουν αποστάσεις», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ενώ έκανε λόγο για «απομόνωση» της Άγκυρας ακόμη και από συμμαχικές της χώρες.

«Είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να καταλάβει πως μόνη της προκάλεσε προβλήματα στον εαυτό της. Να σταματήσει λοιπόν όλες τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, να εγκαταλείψει την απαράδεκτη ρητορική».

Τόνισε πως η διαφορά μεταξύ Αθήνας – Άγκυρας είναι «ξεκάθαρη» και μπορεί «να λυθεί απλά, όχι εύκολα, στο πεδίο των διερευνητικών επαφών και εάν δεν καταλήξουμε και δεν μπορέσουμε να λύσουμε το θέμα των θαλασσίων ζωνών, να πάμε στη Χάγη».

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Ομέρ Τσελίκ, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε πως «δεν κατανοούμε ούτε την πολεμική ρητορική, ούτε τις απειλές που εκτοξεύονται από επίσημα τουρκικά χείλη» και πρόσθεσε:

«Η αξιοπιστία δεν χαρίζεται, κερδίζεται. Όποιος επιθυμεί την έμπρακτη αποκλιμάκωση το δείχνει με συνέπεια και συνέχεια. Η Τουρκία εδώ και αρκετές εβδομάδες  έχει κάνει τα πρώτα βήματα που πρέπει να συνεχιστούν και να μην μείνουν μετέωρα,  θα τα κρίνουμε και μετά το ευρωπαϊκό συμβούλιο». 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ