- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέτσας: Γύρισαν μπούμερανγκ στην Άγκυρα οι απαιτήσεις της
«Η προσπάθεια της να επιβάλει τους όρους της στην Ανατολική Μεσόγειο»
Μπούμερανγκ γύρισαν οι προσπάθειες της Τουρκίας να επιβληθεί στην Ανατολική Μεσόγειο όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Απαντήσεις στις δηλώσεις Τούρκων πολιτικών έδωσε ο Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η Τουρκία έχει ξεμείνει από στήριξη.
«Η προσπάθεια να επιβάλει η Τουρκία τους δικούς της όρους στην περιοχή (σ.σ. της Ανατολικής Μεσογείου), της γύρισε μπούμερανγκ και για το λόγο αυτό όλοι οι μεγάλοι παίκτες παίρνουν αποστάσεις», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ενώ έκανε λόγο για «απομόνωση» της Άγκυρας ακόμη και από συμμαχικές της χώρες.
«Είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να καταλάβει πως μόνη της προκάλεσε προβλήματα στον εαυτό της. Να σταματήσει λοιπόν όλες τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, να εγκαταλείψει την απαράδεκτη ρητορική».
Τόνισε πως η διαφορά μεταξύ Αθήνας – Άγκυρας είναι «ξεκάθαρη» και μπορεί «να λυθεί απλά, όχι εύκολα, στο πεδίο των διερευνητικών επαφών και εάν δεν καταλήξουμε και δεν μπορέσουμε να λύσουμε το θέμα των θαλασσίων ζωνών, να πάμε στη Χάγη».
Όσον αφορά τις δηλώσεις του Ομέρ Τσελίκ, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε πως «δεν κατανοούμε ούτε την πολεμική ρητορική, ούτε τις απειλές που εκτοξεύονται από επίσημα τουρκικά χείλη» και πρόσθεσε:
«Η αξιοπιστία δεν χαρίζεται, κερδίζεται. Όποιος επιθυμεί την έμπρακτη αποκλιμάκωση το δείχνει με συνέπεια και συνέχεια. Η Τουρκία εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει κάνει τα πρώτα βήματα που πρέπει να συνεχιστούν και να μην μείνουν μετέωρα, θα τα κρίνουμε και μετά το ευρωπαϊκό συμβούλιο».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.