Πολιτικη & Οικονομια

Πέτσας: Σοβαρότατη κλιμάκωση η θέση του Oruc Reis στο Καστελόριζο

«Έπεσε πολύ στενός ο κορσές του προσφάτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Άγκυρα, και προσπαθεί να τον βγάλει»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Oruc Reis: Πλέει προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα
Το Oruc Reis © EPA/TURKISH DEFENCE MINISTER

Στις νέες προκλητικές κινήσεις του Oruc Reis αναφέρθηκε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Τουρκική προκλητικότητα που εντείνει την κλιμάκωση των σχέσεων Αθήνας-Άγκυρας χαρακτήρισε την θέση του Oruc Reis στο Καστελόριζο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «πρόκειται για μία σοβαρότατη κλιμάκωση το γεγονός ότι το Oruc Reis πηγαίνει τόσο κοντά στο Καστελόριζο» και εκτίμησε πως «έπεσε πολύ στενός ο κορσές του προσφάτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Άγκυρα, και προσπαθεί να τον βγάλει».

Ερωτώμενος για την δήλωση που έκανε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, περί έναρξης σεισμικών ερευνών του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

«Δε θα σχολιάζουμε κάθε δήλωση Τούρκου αξιωματούχου… Ακολουθούμε τη σταθερή μας πολιτική με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με βάση και το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής. Η σταθερή μας θέση είναι η καταδίκη των παρανόμων ενεργειών και η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων». 

Όπως υπογράμμισε, «η ελληνική πλευρά κάνει κάθε δυνατή ενέργεια για να καταδείξει την τούρκικη παραβατικότητα και συμπλήρωσε πως θα γίνει ό,τι χρειάζεται και στο επιχειρησιακό πεδίο». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ