Πολιτικη & Οικονομια

Σκυλακάκης: Στήριξη επιχειρήσεων με μείωση τζίρου λόγω Lockdown

«Σημαντικό να αξιοποιήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Θ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε στήριξη στις επιχειρήσεις που είχαν μείωση του τζίρου τους, λόγω τοπικού lockdown ή λόγω κορωνοϊού.

O αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης ανακοίνωσε μιλώντας στη Βουλή, ότι θα είναι μη επιστρεπτέο ένα μέρος του τέταρτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις που είχαν μείωση τζίρου, λόγω κορωνοϊού ή τοπικού lockdown.

Ο κ. Σκυλακάκης στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κατσαφάδου για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί τις συνέπειες τοπικού lock down, ανέφερε πως το συγκεκριμένο μέτρο αποσκοπεί να δώσει στις επιχειρήσεις ρευστότητα και να αποτελέσει πραγματική ενίσχυση για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις είτε της πανδημίας είτε του lockdown στα έσοδά τους. 

Νωρίτερα, ο βουλευτή της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος είχε ζητήσει από την κυβέρνηση «μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις - εργαζόμενους, Πόρου και Γαλατά (Τροιζηνίας)».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη δέσμη των μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, επισήμανε δε πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσει η ορθή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων. «Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους προς όφελος του τουριστικού προϊόντος κι είναι σημαντικό ότι τα επόμενα χρόνια καλούμαστε να απορροφήσουμε περίπου διπλάσιους πόρους, αυτό συνιστά πρόκληση μεγάλη και αφορά όλους μας» ανέφερε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Δεν έχουμε δει το τέλος πανδημίας, θα είναι δύσκολοι οι επόμενοι 4-5, ίσως 6 μήνες,  αναλόγως του τι θα συμβεί με τα εμβόλια, εμείς πρέπει να βρεθούμε κοντά επιχειρήσεις και εργαζόμενου», είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ