Πολιτικη & Οικονομια

Πώς σχολιάζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ το μήνυμα Μητσοτάκη για κορωνοϊό

Αφήνουν αιχμές κατά του πρωθυπουργού για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με μάσκα για τον κορωνοϊό περπατούν στο κέντρο της Αθήνας
Πολίτες με μάσκα για τον κορωνοϊό περπατούν στο κέντρο της Αθήνας © EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ σχολιάζουν το νέο μήνυμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για αργοπορία και λανθασμένους χειρισμούς.

Το νέο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό σχολιάζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, αφήνοντας αιχμές κατά του πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, ξεκαθαρίζοντας ότι «η καραντίνα δεν αποτελεί πρώτη επιλογή».

«Θα το πω ανοιχτά. Το δίλημμα είναι "αυτοπροστασία ή καραντίνα". Και γνωρίζοντας τις συνέπειες της δεύτερης έχουμε καθήκον να επιλέξουμε την πρώτη. Χωρίς πολλά λόγια. Αλλά με λίγες πράξεις, δοκιμασμένες και αποτελεσματικές: Αποστάσεις. Ατομική υγιεινή. Και, κυρίως, μάσκα μέχρι να βρεθεί η θεραπεία και το εμβόλιο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον κορωνοϊό στο νέο του μήνυμα προς τους πολίτες. Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση της μάσκας για τον κορωνοϊό σε όλους τους κλειστούς χώρους και σε ανοικτούς όπου δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις.

» Θα τολμούσα να πω, μάλιστα, ότι η μάσκα είναι το εμβόλιο μέχρι το εμβόλιο. Τη φοράνε χωρίς γκρίνια τα παιδιά μας, που αποδεικνύονται πιο πειθαρχημένα από κάποιους ενήλικες. Γιατί, αντίθετα με κάθε άλλο μέτρο, είναι μία κίνηση πολύ απλή, μας προστατεύει από κάποια στιγμιαία αμέλεια, έναν τυχαίο συγχρωτισμό» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο νέο μήνυμά του προς τους πολίτες για τον κορωνοϊό.

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο κύμα του κορονοϊού

ΣΥΡΙΖΑ για κορωνοϊό και νέο μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη: «Εάν χάσουμε, θα φταίτε εσείς»

Το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σημειώνοντας ότι «τον Μάρτιο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μπαίνουμε σε πόλεμο για να αυτοθαυμάζεται ως στρατηλάτης».

«Έξι μήνες μετά, αφού έχει αφήσει τη χώρα, το ΕΣΥ και τους πολίτες ανοχύρωτους μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, βγήκε σήμερα με θράσος να τους πει πως "εάν χάσουμε θα φταίτε εσείς"» αναφέρουν οι πηγές αυτές, τονίζοντας ότι «ντροπή δεν υπάρχει για να τη ζητήσουμε, τουλάχιστον ας προσπαθήσει για λίγη σοβαρότητα».

ΚΙΝΑΛ για μήνυμα Μητσοτάκη στους πολίτες σχετικά με τον κορωνοϊό - Το σχόλιο από τη Φώφη Γεννηματά 

Κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση της ΝΔ για τη διαχείριση της πανδημίας κορωνοϊού ασκεί η Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας το νέο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επικρίνει τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι δεν είναι «ανεύθυνος άρχων να βάζει διλήμματα», και τον εγκαλεί, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα ήταν ασφαλής χώρα την άνοιξη, αλλά με ευθύνη της κυβέρνησης «χάσαμε το πλεονέκτημα».

Αναλυτικά η δήλωση Φώφη Γεννηματά:

«Κύριε Μητσοτάκη, η έκκληση για νέα εγρήγορση αφορά πρώτα και κύρια εσάς και τους υπουργούς σας. Δεν είσθε ανεύθυνος άρχων να βάζετε διλήμματα και να μεταφέρετε αλλού τις ευθύνες.

» Ο συνειδητός πολίτης περιμένει από σας όχι το "βλέποντας και κάνοντας", αλλά μέτρα με σχέδιο και αποτελεσματικότητα. Σας είχαμε προειδοποιήσει και προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για το ΕΣΥ, για τον συνωστισμό στις συγκοινωνίες και τα σχολεία.

» Δεν κάνατε τίποτε, και τώρα, που το πρόβλημα φούντωσε, τρέχετε και δεν φθάνετε. Αφήστε τις συγκρίσεις, η Ελλάδα ήταν ασφαλής χώρα την άνοιξη. Δυστυχώς, με ευθύνη σας χάσαμε το πλεονέκτημα. Επιτέλους, λιγότερα λόγια, κάντε αυτό που πρέπει».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ