Πολιτικη & Οικονομια

Πέτσας: Θα δοθεί λύση στον συνωστισμό στα ΜΜΜ

«Το καλοκαίρι είχαμε προχωρήσει σε τριπλό σχέδιο για ενίσχυση στις συγκοινωνίες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετρό
Μετρό © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Για τις εικόνες συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί λύση στο πρόβλημα του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπως σημείωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «το θέμα των μέσων μαζικής μεταφοράς απαιτεί χρόνο και η κατάσταση που παρατηρείται εν μέσω της πανδημίας, προβληματίζει την κυβέρνηση».

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας είπε το εξής:

«Το καλοκαίρι είχαμε προχωρήσει σε τριπλό σχέδιο για ενίσχυση στις συγκοινωνίες, αλλά παίρνει χρόνο και ψάχνουμε αναγκαστικά για άλλες λύσεις. Θέλουμε μiα με δύο ημέρες γι' αυτό. Μας προβληματίζει το τι θα κάνουμε με την πυκνότητα των λεωφορείων. Όσο πυκνώνουν τα λεωφορεία, θα σταματήσει και η πίεση στο μετρό. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, το ψάχνουμε».

Εικόνες συνωστισμού στο Σύνταγμα

Τον γύρο του διαδικτύου έκαναν χθες, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου οι εικόνες συνωστισμού από τη στάση του μετρό στο Σύνταγμα όταν δεκάδες πολίτες περίμεναν να επιβιβαστούν ταυτοχρόνως στο συρμό.

eifpzj3xyaaubid.jpg

Από την πλευρά της, η ΣΤΑ.ΣΥ τόνισε πως «το πρόβλημα ειδικά στο Σύνταγμα δημιουργήθηκε γιατί λίγο μετά τις 7.30 έφτασαν ταυτόχρονα δυο συρμοί στην γραμμή 2 ( ένας από κάθε κατεύθυνση) και η πλειοψηφία των επιβατών που αποβιβάστηκαν από αυτούς πήγαν για μετεπιβίβαση στη γραμμή 3 και μάλιστα στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο (η απέναντι αποβάθρα φαίνεται σχεδόν άδεια και το βίντεο) με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη δημιουργία συνωστισμού στην αποβάθρα».

Να θυμίσουμε πως το ζήτημα του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που ανέλυσε ο κ. Πέτσας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους επιδημιολόγους.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ