Πολιτικη & Οικονομια

Τι είδε ο εξωγήινος…

…στην προεκλογική Αθήνα;

35183-103893.jpg
Γιώργος Παναγιωτάκης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
68003-136991.jpg

Αναφορά προς τον κυβερνήτη του μητρικού σκάφους

Αγαπητέ κυβερνήτη. Εδώ και λίγες γήινες ημέρες βρίσκομαι σε μία μεγάλη αποικία δίποδων θηλαστικών τα οποία αυτοαποκαλούνται Έλληνες. Τα κατασκοπεύω κινούμενος ελεύθερα ανάμεσά τους, δίχως να διατρέχω κίνδυνο, καθώς είναι πολύ απασχολημένα για να με προσέξουν. Αυτά που βλέπω και ακούω με έχουν πείσει ότι είμαστε μπροστά σε έναν θαυμαστό, άγνωστο κόσμο. Πιο συγκεκριμένα σας αναφέρω τα εξής:

1. Τα υπό παρατήρηση δίποδα βρίσκονται σε υπερδιέγερση, εξαιτίας των επικείμενων δημοτικών εκλογών αλλά και των ευρωεκλογών (χοντρικά, πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο οι γήινοι επιλέγουν α) εκείνους που θα μαζεύουν τα σκουπίδια και β) εκείνους που θα τους εκπροσωπούν στο μέρος όπου παράγονται τα σκουπίδια).

2. Βασικοί αντίπαλοι στις δημοτικές εκλογές είναι: α) Κάποιος Καμίνης. β) Κάποιος Γαβριήλ που θέλει να γίνει Καμίνης στη θέση του Καμίνη. γ) Ένας Νικήτας που μισεί τον Καμίνη, αλλά μισεί ακόμη περισσότερο κάποιον Άρη (όχι τον πλανήτη) δ) Ο εν λόγω Άρης. ε) Ένα θηλαστικό που πυροβολεί πινακίδες (πιθανόν και άλλους στόχους).

3. Το κόμμα του τελευταίου κατεβαίνει μεν στις εκλογές, αλλά είναι εναντίον τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, αν κάποτε βγει πρώτο, θα τις καταργήσει. Παρ’ όλα αυτά κατηγορεί τους άλλους για αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Παράλληλα, αποκαλεί χλευαστικά την σημερινή κυβέρνηση «χούντα», την ώρα που εγκωμιάζει μια παλαιότερη χούντα. Επίσης στηλιτεύει την οικογενειοκρατία, αλλά κατεβάζει ως υποψήφιους: α) την σύζυγο του αρχηγού, β) την κόρη του αρχηγού, γ) τον αρραβωνιαστικό της κόρης του αρχηγού, δ) την σύζυγο του φυλακισμένου υπαρχηγού, ε) τη φιλενάδα ενός τσιρακίου του αρχηγού κ.ο.κ. (Σημείωση: το κόμμα αυτό έχει πολλούς υποστηρικτές και στον Πλανήτη των Πιθήκων)

4. Υπάρχουν παντού κάτι πλάσματα που ονομάζονται «Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι». Είναι τόσα πολλά ώστε αν ρίξεις στην τύχη μια δέσμη λέιζερ, όλο και κάποιο θα πετύχεις. Η βασική τους ασχολία είναι να γίνονται φορτικοί στους παλιούς τους γνωστούς. Επίσης διαθέτουν όλα μια ιδιαίτερη σχέση με το πιγούνι τους. Φωτογραφίζονται κρατώντας το και μετά σκορπίζουν τις φωτογραφίες στο έδαφος –και αυτό παρότι καίγονται για την καθαριότητα της πόλης.

5. Υπάρχει μια μυστηριώδης σχέση των συγκεκριμένων εκλογών με το ποδόσφαιρο (πρόκειται για μια τελετή όπου είκοσι δύο δίποδα κλωτσούν ένα φουσκωμένο δέρμα και το πρωτάθλημα το παίρνει υποχρεωτικά ο Ολυμπιακός). Σας αναφέρω χαρακτηριστικά ότι: α) Η φυλή του Ολυμπιακού κατεβαίνει αυτούσια στις εκλογές του διπλανού δήμου. β) Η φυλή του Παναθηναϊκού απειλεί ότι θα καταψηφίσει τον προαναφερθέντα Καμίνη, αν δεν δεσμευτεί πως θα της φτιάξει γήπεδο. γ) Η φυλή της ΑΕΚ απειλεί ότι θα καταψηφίσει κάποια Δούρου, επειδή ο βασικός αντίπαλός της έχει δεσμευτεί πως θα βάλει χρήματα (όχι δικά του) για γήπεδο και εκκλησία σε συσκευασία δώρου. δ) Τέλος, υπάρχει και ο γνωστός Άρης (όχι η ομάδα) ο οποίος δεσμεύεται ότι θα ανάβει τους λαμπτήρες κάθε φορά που θα κερδίζει ο Παναθηναϊκός...

6. Στην ευρύτερη περιοχή κατοικεί μια οντότητα –κάτι ανάμεσα σε τέρας και φυσική καταστροφή. Το όνομά της είναι Πάγκαλος. Το επικίνδυνο αυτό πλάσμα συνηθίζει να επιτίθεται με χοντράδες και βωμολοχίες σε όποιον του γυαλίσει. Τελευταίο θύμα του η προαναφερθείσα Δούρου. Η τελευταία όμως δεν πρέπει να στεναχωρήθηκε ιδιαίτερα, αφού ο Πάγκαλος είναι τόσο αγαπητός στα πλήθη, ώστε όποιος δέχεται τα πυρά του, γίνεται αμέσως συμπαθής.

7. Τελευταία έχουν αρχίσει να προβάλλονται στην τηλεόραση κάποια κωμικά σκετσάκια που ονομάζονται «πολιτικές διαφημίσεις».

8. Όλο αυτό που περιγράφω τους αρέσει τόσο πολύ, ώστε θα το επαναλάβουν την επόμενη Κυριακή.

9. Μου προτάθηκε να συμμετάσχω σε ένα από τα ψηφοδέλτια της νίκης. Απάντησα θετικά γιατί κάποτε έρχεται η στιγμή να πεις το μεγάλο ναι. Θέλω λοιπόν να τονίσω ότι η αγάπη για την πόλη μας ενώνει στον κοινό στόχο. Στις εκλογές της Κυριακής ζητώ τη δική σας συμπαράσταση για να φτιάξουμε μαζί έναν δήμο σύγχρονο, κλπ, κλπ.

Over and out

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ