- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Λιβάνιος: «Το δίλημμα υγεία ή οικονομία δεν είναι πραγματικό»
Τι επεσήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών για τον κορωνοϊό
Ο Θοδωρής Λιβάνιος τόνισε στην Thessaloniki Helexpo Forum ότι «δεν υπάρχει πραγματικό δίλημμα μεταξύ υγείας ή οικονομίας».
«Δεν υπάρχει πραγματικό δίλημμα μεταξύ υγείας ή οικονομίας», είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη- συζήτηση του Thessaloniki Helexpo Forum.
Με τον κ. Λιβάνιο να ξεκαθαρίζει ότι: «Δεν υπάρχει πραγματικό δίλημμα μεταξύ υγείας ή οικονομίας, γιατί καμία οικονομία δεν μπορεί να κινηθεί αυτόνομα μέσα σε μια υγειονομική κρίση».
Ο υφυπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι ο ρόλος της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης ήταν και είναι καθοριστικός στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και αναφέρθηκε στη νομοθετική πρωτοβουλία που θα αναλάβει η κυβέρνηση για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση.
«Θα προχωρήσουμε σε ανακατανομή των αρμοδιοτήτων, με την αρχή της εγγύτητας, κυρίως σε μία γενναία μεταφορά αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση στις Περιφέρειες και τους Δήμους» υπογράμμισε ο κ. Λιβάνιος, προσθέτοντας ότι η κεντρική διοίκηση πρέπει να έχει την ευθύνη χάραξης των εθνικών στρατηγικών και να μην αναλώνεται στη μικροδιαχείριση τοπικών ζητημάτων.
Το οριστικό ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων, τόνισε ο κ. Λιβάνιος, δεν θα έχει ως αποτέλεσμα την αποτελεσματικότερη διαχείριση αλλά και τη διαφάνεια, καθώς όπως σημείωσε, «η πολυπλοκότητα των διαδικασιών είναι εκείνη που κυρίως ευνοεί την αδιαφάνεια».
Αναφερόμενος στον ψηφιακό μετασχηματισμό, ο υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «η διαχείριση της πανδημίας έδωσε και την ευκαιρία για σημαντικές αλλαγές, καθώς μόνο από την ψηφιακή εξουσιοδότηση, μειώθηκαν κατά 1,5 εκατομμύριο οι επισκέψεις πολιτών στα ΚΕΠ, με αποτέλεσμα το προσωπικό τους να μπορεί να ασχολείται με πιο σημαντικές διαδικασίες.
Η συζήτηση διοργανώθηκε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολο Τζιτζικώστα στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum και συμμετείχαν ο πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Armin Laschet, ο Πρόεδρος των Περιφερειών της Γαλλίας Renaud Muselier, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρης Παπαστεργίου, οι Περιφερειάρχες Αττικής Γιώργος Πατούλης και Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Ελένη Βαρβιτσιώτη.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δικαιούχοι και τα ποσά που δίνονται
Γιατί τα λόγια του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Πνύκα δεν έχουν καμία σημασία
Ποιες μεταφορές μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Εφορίας
Η απάντηση για τα σχόλια που δέχθηκε
Γιατί πληρώνονται αρκετά νωρίτερα
«Το καλώδιο μπορεί να προχωρήσει χωρίς καμία έκπτωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» - Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ
Η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα επαναφέρει το ερώτημα πώς μπορούν να συνυπάρξουν η στρατηγική ισχύς, η ελευθερία και οι δημοκρατικές αξίες
Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ που φέρνει στο προσκήνιο τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας
Παρέπεμψαν μάλιστα στη σημερινή συνέντευξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών
Tο θέμα αυτό κυριάρχησε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να δημιουργούμε συνεχώς νέες δημοσιονομικές εξαιρέσεις»
Θερμό επεισόδιο on και off κάμερα
Τι αναφέρει ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Μια εμβληματική επένδυση με σημαντικό αποτύπωμα στην απασχόληση, την ελληνική οικονομία και την τοπική κοινωνία
Οι τελευταίες δηλώσεις του αμερικανού ΥΠΕΞ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
«Ο νόμος είναι σαφής, δεν περιορίζεται το συνέρχεσθαι σε καμία περίπτωση», τόνισε ωστόσο
Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου μετά από τηλεοπτική κόντρα
Συζητήθηκε επίσης η διαχείριση των δικτύων εκμετάλλευσης άτυπων μεταναστών
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το 1ο ΚΑΠΗ Ιλίου και συνομίλησε με πολίτες και προσωπικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.