- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας: Χαίρομαι που η ΝΔ σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών
Τι είπε στον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ τόνισε ότι χαίρεται που η ΝΔ σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ στο γραφείο του στη Βουλή και σημείωσε: «Χαίρομαι που το κυβερνών κόμμα σέβεται και δίνει μάχες για τη Συμφωνία των Πρεσπών».
Ο κ. Ζάεφ σημείωσε πως «εκπληρώνει το όνειρό του» πως μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει έρθει στην Αθήνα «για να συζητήσουμε για δουλειές, συνεργασία και οικονομία». «Δίχως εσάς δεν γινόταν» ανέφερε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας είπε από πλευράς του πως «είμαι επίσης χαρούμενος που η χώρα μου συνεχίζει να υποστηρίζει τη χώρα σου και τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα ως αντιπολίτευση ήταν εναντίον της. Σήμερα, όχι μόνο τη σέβεται, αλλά δίνει και μάχες για τη Συμφωνία των Πρεσπών». «Αυτό είναι μία πραγματική επιτυχία», έκλεισε ο κ. Ζάεφ.
Ζάεφ: Ο Μητσοτάκης στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική μας
Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του δηλώνει ο Ζόραν Ζάεφ και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα έχει στενή συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για το συνέδριο του Economist και θα συναντηθεί σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μιλώντας στο Euronews, ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει μάχες για τη Βόρεια Μακεδονία. «Εδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, και είμαι πολύ ευχαριστημένος», σημειώνει μεταξύ άλλων, και προσθέτει ότι όσα έχει κάνει από τότε που έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι «μόνο θετικά για τη Βόρεια Μακεδονία».
Παράλληλα, ο Ζόραν Ζάεφ σημειώνει ότι έχει επικοινωνήσει αρκετές φορές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για μια σειρά από ζητήματα.
Σε συνέντευξή του στο Mega, ο Ζόραν Ζάεφ τονίζει ότι θα αλλάξει η ονομασία του Επιμελητηρίου της Βόρειας Μακεδονίας και υπογραμμίζει ότι από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών έχουν αλλάξει πολλά.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.