Μητσοτάκης- Ζάεφ: Γεύμα με φόντο την Ακρόπολη (εικόνες)
Τι συζήτησαν κατά τη διάρκεια του γεύματος
Γεύμα με φόντο την Ακρόπολη παρέθεσε το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τιμήν του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.
Γεύμα με φόντο την Ακρόπολη παρέθεσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τιμήν του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος βρίσκεται για επίσημη συνάντηση στη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύριο αντικείμενο των συνομιλιών στη διάρκεια του γεύματος ήταν η πορεία των διμερών σχέσεων και ιδιαίτερα η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.
Παράλληλα, συζητήθηκε η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας. Ο Ζόραν Ζάεφ δεσμεύθηκε στην ανάγκη της καλής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ζάεφ σε Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στη Βόρεια Μακεδονία
Για «νέα εποχή» στις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία έκανε λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη συνάντησή που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε τη σημασία της υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών στο σύνολό της, σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα της, με στόχο την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων των δύο κρατών. Αναφέρθηκε επίσης στη σταθερή εκ μέρους της Ελλάδας υποστήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για την ένταξη νέου μέλους στην Ε.Ε. και με βάση τον σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονίας.
Από την πλευρά του, ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψή του στην Ελλάδα στην παρούσα χρονική συγκυρία και τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποδίδει καρπούς, καθώς οι διμερείς σχέσεις ενισχύονται σε όλους τους τομείς. Επεσήμανε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας της Βόρειας Μακεδονίας με τον στρατηγικό της εταίρο, την Ελλάδα, «με την οποία τη συνδέουν δεσμοί φιλίας και εμπιστοσύνης».
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας για τις ενέργειες της Τουρκίας και την παραβατική συμπεριφορά της στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Αν και η κατάσταση δείχνει να παρουσιάζει βελτίωση, υπογράμμισε η κ. Σακελλαροπούλου, η Ε.Ε. και οι χώρες της περιοχής πρέπει να στείλουν σαφές μήνυμα ότι η βία δεν παράγει δίκαιο και ότι η ευημερία των λαών βασίζεται στις σχέσεις καλής γειτονίας. Από την πλευρά του ο κ. Ζάεφ διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στη φίλη Βόρεια Μακεδονία».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.