Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης: Καμία υποχρέωση να χτίζουμε κάθε φορά νέα σπίτια

«Πολύ στεναχωριέμαι που τους βλέπω έτσι, αλλά δεν μπορούμε να μην συνυπολογίσουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί έκαψαν τον καταυλισμό μόνοι τους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεωργιάδης
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας, τονίζοντας πως πρέπει να συνυπολογιστεί πως το συμβάν προήλθε από τους ίδιους τους πρόσφυγες,

Το ολοσχερές κάψιμο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων στη Μόρια κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν αισθάνομαι καθόλου υποχρεωμένος κάθε φορά που καίνε αυτοί τα σπίτια που τους χτίζουμε να τους χτίζουμε καινούρια» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή.

Αναφερθείς στην κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο μετά την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια από πυρκαγιές, ο κ. Γεωργιάδης είπε:

«Πολύ στεναχωριέμαι που τους βλέπω έτσι, αλλά δεν μπορούμε να μην συνυπολογίσουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί έκαψαν τον καταυλισμό μόνοι τους».

Ο υπουργός Ανάπτυξης στάθηκε και στη δημιουργία κλειστών δομών, τονίζοντας ότι «δεν θέλαμε να δείρουμε τους κάτοικους για να γίνουν κλειστές δομές».

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε πως πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάσταση για τους κατοίκους της Λέσβου, για τους ανθρώπους που έχουν μείνει χωρίς κατάλυμα και βρίσκονται στους δρόμους, αλλά και για την ίδια τη χώρα που παρουσιάζει αυτή την εικόνα του χάους και της ανοργανωσιάς.

Ο ίδιος απέδωσε την κατάσταση στην ανεξέλεγκτη εισροή ανθρώπων στην Ελλάδα, στη δημιουργία της Μόριας που σταδιακά επεκτάθηκε σε μέγεθος και αριθμό διαμενόντων καθώς και στην «αδυναμία μας», όπως είπε, να πείσουμε τους κατοίκους να φτιάξουμε κλειστές δομές πριν από οκτώ μήνες.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γεωργιάδης διαμήνυσε ότι οι κλειστές δομές θα πρέπει να φτιαχτούν.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ