- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η πλειοψηφία των Γερμανών υπέρ της υποδοχής προσφύγων από Μόρια
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ARD
Η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών, το 87%, τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων από τον κατεστραμμένο ελληνικό καταυλισμό της Μόριας
To 87% των Γερμανών πολιτών τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων από τον κατεστραμμένο καταυλισμό της Mόριας. Περίπου οι μισοί από αυτούς θέτουν όμως ως προϋπόθεση να υπάρξει πανευρωπαϊκή κατανομή, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.
Η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών, το 87%, τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων από τον κατεστραμμένο ελληνικό καταυλισμό της Μόριας. Το 43% εξ αυτών είναι της γνώμης ότι η Γερμανία πρέπει σε κάθε περίπτωση να δεχτεί πρόσφυγες από τη Μόρια. Το 44% πιστεύει όμως ότι οι πρόσφυγες από τον κατεστραμμένο καταυλισμό θα πρέπει να γίνουν δεκτοί μόνο υπό την προϋπόθεση ότι τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμφωνήσουν σε μια πανευρωπαϊκή κατανομή τους. Ο ένας στους δέκα τάσσεται απολύτως κατά της υποδοχής προσφύγων από τη Μόρια.
Η πλειοψηφία των υποστηρικτών των Πρασίνων και του κόμματος της Αριστεράς υποστηρίζουν την άνευ όρων υποδοχή προσφύγων από τη Μόρια. Οι υποστηρικτές των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών προτιμούν την υποδοχή τους στην Γερμανία ως μέρος μιας ευρωπαϊκής λύσης. Οι υποστηρικτές του Σοσιαλδημοκρατικού (SPD) και του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) είναι μοιρασμένοι στο θέμα αυτό.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη των ερωτηθέντων που υποστηρίζουν το (ακροδεξιό) κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD): οι μισοί ψηφοφόροι του AfD θα υποστήριζαν την υποδοχή ως μέρος μιας ευρωπαϊκής λύσης. Τέσσερις στους δέκα υποστηρικτές του AfD δεν θέλουν να γίνουν δεκτοί οι πρόσφυγες από τη Μόρια στη Γερμανία σε καμία περίπτωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Η πορεία «Unite the Kingdom» έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Λονδίνο
«Θα κατεβούμε και θα αρχίσουμε να σκάβουμε με βαριά μηχανήματα»
Θεωρεί ότι η δημοσιότητα θα επηρεάσει την αμεροληψία των ενόρκων
Kρίνοντας ότι δεν ήταν «κατάλληλη στιγμή»
Έρευνα αποκαλύπτει ότι το 53% των ψηφοφόρων επιθυμεί πλήρη επιστροφή
Η υπόθεση αναδεικνύει τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας στη χώρα
Η τελευταία αντίδραση της Τεχεράνης περιπλέκει τα πράγματα για την κρίσιμη θαλάσσια οδό
Σάλος με την προσευχή του υπουργού Άμυνας που θύμισε τον κινηματογραφικό χαρακτήρα του Κουέντιν Ταραντίνο
Για τη σύλληψή της είχε εκδοθεί αμοιβή έως και 1 εκατομμύριο δολάρια
Η στροφή αυτή έρχεται μετά από χρόνια οικονομικών δυσκολιών για την εταιρεία
Λόγω των αμφιλεγόμενων δηλώσεων του για τον ναζισμό
Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής παραμένουν αβέβαια
Ο Όρμπαν παραδέχεται το τέλος εποχής μετά την ιστορική ήττα - Οι Βρυξέλλες επιδιώκουν επανεκκίνηση σχέσεων
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Απεικονίζονταν κυρίως ανήλικοι κάτω των 12 ετών
Οι όροι της 10ήμερης συμφωνίας, οι αντιδράσεις και το ακανθώδες ζήτημα της Χεζμπολάχ
Ο νέος κανονισμός που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η έκκληση των οργανώσεων Αιγίλοπας, ΣΙΤΩ και και του ελληνικού γραφείου της Greenpeace
Η κίνηση των πλοίων θα πραγματοποιείται μέσω διαδρομής που έχει καθοριστεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.