- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 20 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Τι πιστεύουν οι πολίτες για τον κορωνοϊό
Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 20,8% σε δημοσκόπηση της Opinion Poll, με τους πολίτες να εκφράζουν την ανησυχία τους για τα ελληνοτουρκικά.
Στις 20,8 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll.
Συγκεκριμένα, στο τι θα ψήφιζαν οι πολίτες αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, τα κόμματα καταλαμβάνουν:
Η ΝΔ προηγείται με 40,3% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ, με την διαφορά να βρίσκεται στο 20,8%. Το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ βρίσκονται στο 5.8% και 5% αντίστοιχα. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και το ΜΕΡΑ 25 εμφανίζουν μείωση με ποσοστά 3% και 2.2% έναντι 3.5% και 2.2% που εμφάνιζαν τον Ιούλιο.
Στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 52.7% των προτιμήσεων έναντι ενός 23.9% του ΚΑΝΕΝΑ και 19.4% του Αλέξη Τσίπρα.
Οι χειρισμοί της κυβέρνησης
Τους συνολικούς χειρισμούς της στα Ελληνοτουρκικά αποδέχεται το 67 %, στην περίπτωση του κορωνοιού το 70% και στην διαχείριση της οικονομικής κρίσης το 48%. Τα ποσοστά αυτά διαμορφώνονται, αφού πέραν των ψηφοφόρων της Ν.Δ σημαντικά τμήματα ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται θετικά για τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης.
Η άποψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει το 67.7% των θετικών απόψεων των πολιτών, ενώ το 70% τον κρίνει θετικά ως Πρωθυπουργό. Μάλιστα τα ποσοστά αυτά αυξάνονται. Δείχνει να διαθέτει ένα διακομματικό ακροατήριο που τον αντιμετωπίζει θετικά και βασικά με εμπιστοσύνη.
Η άποψη για τον Αλέξη Τσίπρα
Θετικά κρίνουν την συνολική παρουσία του Αλέξη Τσίπρα το 28% ( 61.7% ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) , ενώ θετική άποψη έχει το 28.4% με την Φώφη Γεννηματά να τον περνάει με 31.8%.
Το 17% πιστεύει ότι κορωνοϊό δεν υπάρχει
Το 17% θεωρεί σωστές τις απόψεις περί μη ύπαρξης του κορωνοιού και ύπαρξης διεθνούς συνωμοσίας. Ωστόσο, το ποσοστό αυτών που δεν τηρούν τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί( μάσκες κ.λ.π ) πέφτει στο 9%, ποσοστό μη υποτιμητέο βεβαίως.
Για το εάν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με βάση το οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία με τρόπο ασφαλή, το 45% απαντά ότι υπάρχει τέτοιο σχέδιο, το 43% έχει αντίθετη άποψη και το 12% δεν απαντά ή αποφεύγει να διατυπώσει άποψη.
Την ίδια ώρα, οι πολίτες εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους λόγω της Τουρκικής επιθετικότητας. Το 61% θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου.
Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας,
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.