Πολιτικη & Οικονομια

Φορολογικές δηλώσεις: Σήμερα η τελευταία ημέρα υποβολής | 31.08

Μετά την παράταση που δόθηκε από τον Απόστολο Βεσυρόπουλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φορολογικές δηλώσεις
Φορολογικές δηλώσεις © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τελευταία ευκαιρία έχουν σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου, όσοι δεν έχουν καταθέσει φορολογική δήλωση να το πράξουν, για να μην τους επιβληθεί πρόστιμο.

Σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου λήγει η  προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μετά και τις επιπλέον τρεις ημέρες παράτασης που έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

 

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του για την παράταση αυτή ο υφυπουργός Οικονομικών: «μέχρι την Τετάρτη, είχαν υποβληθεί 6.150.171 φορολογικές δηλώσεις. Υπολείπονται περίπου 207.000 δηλώσεις για να προσεγγίσουμε τον αριθμό των δηλώσεων που είχαν υποβληθεί πέρυσι».

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός δήλωσε πως «αν και, κατά μέσο όρο, τις τελευταίες ημέρες υποβάλλονται καθημερινά περίπου 80.000 δηλώσεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει υποβληθεί ο μεγαλύτερος όγκος των δηλώσεων, το Υπουργείο Οικονομικών δίνει ένα ακόμα, μικρό χρονικό περιθώριο, προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

Πληρωμή οφειλών

Όσοι φορολογούμενοι κατέθεσαν τις δηλώσεις τους κατά τη διάρκεια της τελευταίας παράτασης και όσοι υπέβαλλαν τις δηλώσεις τους μέσα στον Αύγουστο και το εκκαθαριστικό τους βγαίνει χρεωστικό, θα πρέπει να καταβάλουν σήμερα τις δύο δόσεις του επιπλέον φόρου.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προανήγγειλε μέσω συνέντευξής του σε τηλεοπτικό σταθμό παράταση για την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων όσων επλήγησαν από την πανδημία έως τον Απρίλιο 2021.

Θα ακολουθήσει η νέα ρύθμιση των 12 άτοκων ή 24ων με επιτόκιο 2,5% δόσεων.

Όπως κατέληξε ο κύριος Σταϊκούρας, τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επαρκούν, ώστε να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας παρουσιαστούν.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ