Πολιτικη & Οικονομια

Τα «μαζεύει» ο Γαβρόγλου για το σχόλιο εναντίον της Κεραμέως

Οι χρήστες του διαδικτύου κατηγόρησαν τον πρώην υπουργό για σεξισμό και απαξιωτικές αναφορές σε βάρος των γυναικών

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Γαβρόγλου
Κώστας Γαβρόγλου © EUROKINISSI

Διευκρινήσεις Γαβρόγλου για τη «σεξιστική», όπως την χαρασκτήρισαν οι χρήστες των social media, ανάρτησης κατά της Νίκης Κεραμέως

Σάλο προκάλεσε η ανάρτηση του Κώστα Γαβρόγλου με αποδέκτη την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή τον μέσο όρο των μαθητών που θα βρίσκονται ανά τάξη με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε με υποτιμητικό τρόπο στις γυναίκες για τη «σχέση» τους με την αριθμητική, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις.

«Είναι δεδομένο οτι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μέσο όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική. Ψιλά γράμματα θα πείτε. Εδώ έστειλαν υφυπουργό της κυβέρνησης σε γιορτή μίσους, η αναπαραγωγή των στερεοτύπων είναι το πρόβλημα; Και, όμως», έγραψε χαρακτηριστικά.

 

 

Όπως ήταν αναμενόμενο η συγκεκριμένη τοποθέτηση από έναν πρώην υπουργό Παιδείας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ενώ απάντηση έδωσε και η ίδια Νίκη Κεραμέως μέσα από τον λογαριασμό της στο Tweeter γράφοντας χαρακτιριστικά:

Αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως Υπουργό Παιδείας! Αντί να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε σεξιστικά στερεότυπα, κάποιοι (προσπαθούν να) μας πάνε πίσω. Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡ επί του θέματος.

 

 

Μετά την κατακραυγή ο πρώην υπουργός σε νεότερη ανάρτησή του σημείωσε ότι τα γραφόμενά του παρεξηγήθηκαν και επέμεινε στην άποψη που εξέφρασε: «Κάθε στερεότυπο είναι καταδικαστέο. Υπάρχει ένα στερεότυπο που αναπαράγεται χρόνια τώρα ως προς τη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα μαθηματικά. Υπάρχει και είναι σημαντικό κομμάτι μιας ιδεολογίας που θέλει να υποτιμήσει τις γυναίκες. Κακώς, κάκιστα προφανώς! Όταν λοιπόν η κ.Κεραμέως κάνει μια δήλωση που πάσχει από μαθηματική άποψη, αναπαράγει αυτό το στερότυπο, αυτή τη λανθασμένη άποψη ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά» σημείωσε στη νεότερη ανάρτησή του».

Μία ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, προφανώς επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο. Κάθε στερεότυπο, λοιπόν,...

Posted by Kostas Gavroglu on Tuesday, August 25, 2020

Οι χρήστες του διαδικτύου κατηγόρησαν τον πρώην υπουργό για σεξισμό και απαξιωτικές αναφορές σε βάρος των γυναικών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ