Πολιτικη & Οικονομια

Αντιδράσεις για το σχόλιο Γαβρόγλου - Η απάντηση Κεραμέως

Πώς δικαιολογήθηκε ο πρώην υπουργός Παιδείας - Η ανάρτηση της Κεραμέως για το σχόλιο

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gabrogloy-sexismos-kerameos.jpg

Θύελλα σχολιών έχει προκαλέσει το «σεξιστικό» -σύμφωνα με τους χρήστες των social media- ποστ του Κώστα Γαβρόγλου με στόχο τη Νίκη Κεραμέως

Πολλά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και των πολιτικό κόσμο έχει προκαλέσει η ανάρτηση του πρώην υπουργού Παιδείας (επί ΣΥΡΙΖΑ) Κώστα Γαβρόγλου και πολλοί τον κατηγορούν για σεξισμό.

Να θυμίσουμε ότι ο Κώστας Γαβρόγλου έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο facebook. 

egsbepfwoaiarma.jpg

Άμεσα οι χρήστες των social media κατηγόρησαν τον πρώην υπουργό ότι η ανάρτηση είναι σεξιστική και απαξιωτική για τις γυναίκες. Οι αντιδράσεις οδήγησαν σε νέα ανάρτηση τον Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος σημείωσε τα παρακάτω σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει το σχόλιο του.

gavroglou2.jpg

Τι απάντησε η Νίκη Κεραμέως

Με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απάντησε στον Κώστα Γαβρόγλου: 

«Αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως Υπουργό Παιδείας! Αντί να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε σεξιστικά στερεότυπα, κάποιοι (προσπαθούν να) μας πάνε πίσω. Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡ επί του θέματος...

Αναφορικά δε με τη προπαγάνδα του ΣΥΡ για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη,τον παραπέμπω στα στοιχεία που αναφέρθηκαν στη Βουλή (μ.ο 17 μαθητές στην Επικράτεια & 20 σε Αττική/Θεσσαλονίκη,εξαιρώντας πάντοτε τα σχολεία ειδικής αγωγής που έχουν εξαιρετικά μικρό αριθμό μαθητών)».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ